17/12/2019
|
Løgismose i Netto
Poulard en cocotte
Løgismose Poulard er anbefalet af Dyrenes Beskyttelse. Poulards opdrættes som frilandskyllinger og bor i kyllingehuse i skovene omkring Les Landes ved Pyrenæerne. Her fodres de med lokalt dyrkede korn og majs samt mælk, for at tilføre kødet mere fedt og dermed smag. Kyllingerne slagtes først, når de er 120 dage gamle. Nyd f.eks. den saftige og smagsrige poulard til julemiddagen i stedet for andesteg.
Ingredienser
- 1 Løgismose poulard
- 2 spsk Løgismose olivenolie
- 1 spsk Løgismose smør
- 1 helt hvidløg halveret på tværs
- 2 dl hvidvin
- 1½ dl vand
- 7 pillede bananskalotteløg
- 3 gulerødder skåret i grove stykker
- 1 citron saft og skal heraf
- Frisk timian rosmarin og salvie
- Salt og peber
Sådan gør du
Step 1.
Tænd ovnen på 140 °C varmluft.
Step 2.
Krydr poularden med salt, både indvendig og udvendig. Brun poularden grundigt af på alle sider, i olie og smør, ved lav varme, i en stegegryde med tilhørende låg.
Step 3.
Ordn imens grøntsagerne og skær dem i meget grove stykker.
Step 4.
Tilfør hvidløg, urter og hvidvin til poularden, når den er brunet af og lad det simre til hvidvinen er kogt ind til ½ dl, og tilsæt da vandet. Kom låg på gryden og sæt gryden i ovnen.
Step 5.
Tilsæt løg, gulerødder og citronskal efter 30 minutter og lad poularden ovnstege yderligere 45 – 50 minutter i gryden under låg.
Step 6.
Tag poularden op af gryden og lad den trække i 15 minutter mens den holdes varm, inden udskæring. Hold også løg og gulerødder lune.
Step 7.
Tilbered evt. en sauce af stegeskyen, imens poularden trækker.
Step 8.
Skær Poularden ud og krydr med salt, peber og lidt citronsaft.
Serveringsforslag
Glaserede kastanjer, stegte kartofler og rødkålssalat med mandler og appelsin.
Andre forslag
Radicchio ripieno
At fylde grøntsager – verdure ripiene – er en klassisk italiensk tilberedningsmetode, og i denne ...
Sprøde svær, søde kastanjer og surkål
Efteråret i det sydlige Tyskland kalder på kraftfulde smage og tid til fordybelse om bordet.
...Strudel med græskar og salattern
Kürbisstrudel er en klassisk østrigsk efterårsvariant af salatost, en cremet ost, der smelter let...
Gratin Dauphinois og koteletter af dyreryg
Gratin Dauphinois – luksusudgaven af flødekartofler – fra det sydøstlige Frankrig får dybde af ef...
Salade chèvre chaud
Gratineret gedeost og honning på ristet brød på en bund af sprøde salater vendt med fransk vinaig...
Kryddersild med rygeost
Løgismose kryddersild har noter af allehånde, kanel, appelsin og peber. Giv de krydrerede smage m...
Poulet au Poivre – en klassiker i fjerdragt
Du kender den fra franske bistroer; generøs peberskorpe, brandyficeret flødesauce og sprøde fritt...
Pain Perdu med Suzette Sauce og vanilje creme fraiche
Arme riddere, French toast, Pain Perdu – kært barn har mange navne.
U...