1/4/2025
|
Magasin 2 2020,Magasin 1 2025
Lammekam
En halv lammekrone, det er, hvad en lammekam er. Lammekammen serveres med friske og sprøde bitre salater, der giver dejligt modspil til den karakteristiske lammesmag.
Servér retten til påskefrokosten og lad den agere lidt som flæskestegen til julefrokost; som frokostens hovedrolle.
I glasset falder sommelierens valg på Pelassas altid saftige Barbera, som kommer med al den frugtsyre, der skal til for at befordre det fedt, som er tilbage på de enkelte lammechops og det afsmeltede fedt, som de bitre salater er vendt i.
Ingredienser
- Lam
- 1 kg
- 1 kvist rosmarin
- 1 kvist timian
- 2 fed hvidløg groft snittet
- Salt og peber
- 600 g små kartofler halveret
- Bitter salat
- 1 stk radicchio
- 1 stk frisée salat
- 2 stk endives
- 1 stk skalotteløg
- ½ citron saften heraf
- Bredbladet persille til pynt
Sådan gør du
Step 1
Tænd ovnen på 220 °C. Tag en kniv og rids fedtet på lammekammen, rids også gerne ned igennem senerne, men ikke ned igennem kødet! Krydr lammekammen med friskkværnet peber og flagesalt.
Step 2
Læg lammekammen på en stegepande med moderat temperatur med sværen opad og steg af i 12-15 min. Sæt herefter lammekammen i ovnen på en bradepande i 12-15 min. Kom rosmarin og timian samt hvidløg ved under stegningen.
Step 3
Læg de halverede kartofler på stegepanden med snitfladen nedad og steg dem godt af, så de tilberedes i lammefedtet og stadig har let bid. Når lammet er ude af ovnen, skal det hvile i 15-20 min. før servering.
Step 4
Gør salatbladene klar mens lammekammen hviler; skyl og rens salaten for sand. Skær skalotteløg i tynde ringe Anret salaten på et fad.
Step 5
Når lammekammen har hvilet, varmes den igen i ovnen i yderligere 2-5 min. ved 220 °C. Skær herefter kammen i ‘chops’ ved at skære mellem benene, og anret herefter på salaten.
Step 6
Hæld lammefedt og hvidløg fra stegepanden samt citronsaft over salaten og top med skalotteløgsringe og bredbladet persille.
Andre forslag
Radicchio ripieno
At fylde grøntsager – verdure ripiene – er en klassisk italiensk tilberedningsmetode, og i denne ...
Sprøde svær, søde kastanjer og surkål
Efteråret i det sydlige Tyskland kalder på kraftfulde smage og tid til fordybelse om bordet.
...Strudel med græskar og salattern
Kürbisstrudel er en klassisk østrigsk efterårsvariant af salatost, en cremet ost, der smelter let...
Gratin Dauphinois og koteletter af dyreryg
Gratin Dauphinois – luksusudgaven af flødekartofler – fra det sydøstlige Frankrig får dybde af ef...
Klassisk paella
En sommerlig paella, som bygger på klassiske spanske tilberedningsmetoder, men som tilføjes et no...
Sommerlig madtærte
Enkel og vegetarisk tærte med sprød butterdej og blød æggemasse. Brug solmodne tomater fra drivhu...
Saltimbocca på kylling og Ajo Blanco
Nyfortolkning af klassisk saltimbocca med Løgismose kylling, salvie og lufttørret skinke – rullet...
Kold majssuppe
En frisk, kold og raffineret majssuppe klar på kun få minutter, med en sødlig smag af majs samt f...