Cheesecake

Med skyr og blåbær.

Opskriften på denne let syrlige og friske cheesecake er udviklet af den franske supermarkedskæde Grand Frais. Ja, nu studser du formentlig over, hvorfor en fransk supermarkedskæde udvikler en cheesecake med noget så nordisk som skyr. Det gør de af den ene grund, at de er begyndt at føre Løgismose Skyr i varianterne naturel, jordbær og vanilje i deres supermarkedskæde. Grand Frais findes i alle større franske byer, så dine franske venner og familie har også mulighed for at opleve skyrens smag og særlige egenskaber – eller dig selv, når du engang befinder dig i Frankrig. 

DU SKAL BRUGE:

Kiksebunde
2 æggeblommer
80 g sukker
80 g blødt smør
4 g bagepulver
1 knivspids havsalt
150 g mel
 
Skyr-creme
2,5 dl kold fløde
80 g flormelis
3 cl mælk
2 ark husblas
350 g vanilje-skyr
 
Pynt
125 g blåbær
Evt. blåbær-coulis eller -marmelade

SÅDAN GØR DU:

Pisk æggeblommer og sukker, indtil blandingen bliver hvid og luftig. Tilføj en knivspids salt, bagepulver og blødt smør. Fortsæt med at piske massen cirka 1 minut og rør derefter melet i til blandingen samler sig. Læg film over skålen og stil den i køleskab i 30 minutter.

Form små bunde af cirka 2 spsk. (30 g) dej og læg dem på en bageplade med bagepapir – brug eventuelt små bageforme med løs bund. Bag kiksebundene i 15 minutter i en ovn forvarmet til 180° og lad dem herefter afkøle til stuetemperatur.

Pisk fløden til flødeskum og tilsæt flormelis. Udblød husblassen et par minutter i koldt vand og vrid væsken fra. Kog mælken op og tilsæt den udblødte husblas. Pisk skyr med mælkeblandingen og rør forsigtigt flødeskum i med en spatel.

Spred skyrblandingen ud på kiksebundene, glat toppen og lad dem afkøle mindst 4 timer.

Pynt dine skyr-cheesecakes med blåbær og server dem eventuelt med blåbær-coulis til.