Tzatziki
Løgismoses økologiske græskinspirerede yoghurt er syrnet med en traditionel græsk yoghurtkultur, der med sin syre og flødens fedme giver yoghurten en god smagsmæssig balance og en cremet konsistens, som gør yoghurten perfekt at bruge i en klassisk tzatziki. Vi spiser tzatzikien i lune pitabrød med grillet grønt og deller af Løgismose plantefars.
Ingredienser
- 1 stk agurk
- 2 dl græsk yoghurt , 10%
- 2 fed hvidløg
- 1 stk citron
- Salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
Step 1.
Agurken rives og drysses med salt og ligges til at dræne i et dørslag i 10-15 minutter.
Step 2.
I en skål røres yoghurt, knust hvidløg, revet citronskal og peber godt sammen. Pres det sidste vand ud af agurkerne og rør det op i dressingen.
Step 3.
Smag efter om der mangler salt.
Andre forslag
Hjemmelavet kvædekompot
Har du nogensinde spekuleret på, hvad den store citrongule frugt er, som ligner en forvokse...
Løgismoses bedste snobrød
Varmen fra bålet, duften er røg, røde kinder fra den friske luft og så et dampende friskbagt snob...
Tomat carpaccio
Klassisk italiensk Carpaccio består oprindeligt af...
Taco Placero – tacos med squash, avocado, feta og sprøde svær
Taco Placero serveres originalt med syltede kaktus...
Mexicanske saucer
Salsa verde – grøn salsa hovedsageligt bestående af grønne to...
Ceviche af kulmule med lime og tomatsymfoni
Ceviche stammer fra Peru og er rå fisk og skaldyr marineret i citrus, der mørner fisken. Her komb...
Sprødstegt kyllingesteak med grønne asparges
Lav pesto af brændenælder. De er nemlig ikke bare ukrudt, når de vokser vildt i skove og haver. U...