31/8/2022
|
Magasin 5 2022
Syltede grønne figner
Gode til blå, kraftige oste og til dessert med flødeskum eller is
Ingredienser
- 1 kg figner skåret igennem på langs
- Syltelage
- 6 dl vand
- 400 g brun farin
- 1 stk citron saft og skal herfra
- 1 stk stjerneanis
- 1 spsk fennikelfrø
- 1 stk frisk ingefær skrællet
- 2 stk limeblade
- 1 spsk mørk rom
Sådan gør du
Step 1
Varm stille og roligt alle ingredienserne til syltelagen op i en gryde.
Step 2
Tilsæt fignerne forsigtigt og lad dem simre i 4-5 min., til de er gennemvarme.
Step 3
Tag forsigtigt figner op, og kom dem på skoldede glas.
Step 4
Kog den tilbageværende lage ind til en lind sirup. Smag til med en smule mørk rom og hæld siruppen over fignerne.
Step 5
Nyd fignerne efter et par uger og op til flere måneder og spis til blå ost eller med flødeskum.
Tip
Gem ikke glassene længere end 3-5 mdr. – trods alt – især grøntsagerne bliver kedelige med tiden!
Andre forslag
Hjemmelavet kvædekompot
Har du nogensinde spekuleret på, hvad den store citrongule frugt er, som ligner en forvokse...
Løgismoses bedste snobrød
Varmen fra bålet, duften er røg, røde kinder fra den friske luft og så et dampende friskbagt snob...
Tomat carpaccio
Klassisk italiensk Carpaccio består oprindeligt af...
Takoyaki – japanske æbleskiver med blæksprutte
Alle kender vi julens æbleskiver med sukker og mar...
Taco Placero – tacos med squash, avocado, feta og sprøde svær
Taco Placero serveres originalt med syltede kaktus...
Mexicanske saucer
Salsa verde – grøn salsa hovedsageligt bestående af grønne to...
Ceviche af kulmule med lime og tomatsymfoni
Ceviche stammer fra Peru og er rå fisk og skaldyr marineret i citrus, der mørner fisken. Her komb...