29/4/2021
|
Magasin 4 2021
Stegte hvide asparges med rygeostsauce
Hvide asparges på ''løgismosesk'' – en udsøgt forret med de fede, hvide asparges, som stadig holder på deres sprøde konsistens, efter de har mødt den varme pande og en skefuld smør.
En af vores helt store gastronomiske kærlighedsaffærer, rygeosten, er her midtpunkt i en cremet smørsauce – en sauce du nok ikke glemmer foreløbigt, når du har smagt den.
Ingredienser
- 4 stk hvide asparges pr. person
- 200 g smør
- 2 spsk Løgismose sødmælksrygeost
- 2 dl hønsefond
- 2 stk æggeblomme
- Kørvel
- Estragon
- Citron
- Hasselnødder
Sådan gør du
Step 1
Smelt 125 g smør i en kasserolle til det bruner, skummer op og dufter af ristede nødder.
Step 2
Bland æggeblommer og rygeost sammen med en stavblender til en homogen masse.
Step 3
Hæld smørret op i hønsefonden og bring blandingen i kog.
Step 4
Skræl de hvide asparges og knæk bunden af.
Step 5
Steg asparges ved høj varme på en pande i 4-6 minutter (tip, når spidsen af en lille tynd kniv kan stikkes let igennem, er aspargesene færdige). Tilsæt en spsk. smør til panden og lad bruse op.
Step 6
Blend med en stavblender den kogende fond med smør ned i æggemassen med rygeost, til saucen er cremet og skummende. Smag til med salt og peber.
Step 7
Anret asparges med ristede hasselnødder og krydderurter og tilsæt saucen umiddelbart inden servering.
Andre forslag
Bocuse d'Or kokkens nytårsøsters
“Når du vælger østers, er det vigtigste, at de er f...
Hummerbisque med stegt hummer og urteolie
Vores kokke i Løgismose Køkken på Fyn har tilberedt ...
Hummerbisque med hvid fisk og purløg
En bisque er en klassisk fransk suppe tilberedt på...
Hummerbisque med rejer, fløde og fennikel crudité
En klassiker uden sammenligning.
Hummerbisque med fraiche, brødcroutoner og dild
En (næsten) hjemmelavet hummerbisque tilberedt på ...
Grønkålssalat med figner, appelsiner og valnødder
En vintersalat med sprød grønkål, friske og søde figner, saftige appelsiner, sprøde æbler og val...
Østers au naturel
For den mest autentiske østersoplevelse: servér øs...
Østers med “Gin & Tonic” granité
Vores Kok kasper har forvandlet