1/4/2023
Saftige kyllingelår med peberfrugtsalsa
Det kan ganske enkelt smages, når en kylling har haft et godt liv. Løgismose håndskårne kyllingelår er ingen undtagelse. Akkompagneret med en frisk salsa på rød peberfrugt med masser af hvidløg, citron og friske urter fås det næsten ikke bedre!
Ingredienser
- 1 pakke Løgismose håndskårne kyllingelår
- 2 stk røde snackpebre
- 2 stk skalotteløg
- 1 fed hvidløg
- 3 stilke bredbladet persille
- 3 skoleagurker eller en halv almindelig agurk
- 5 spsk Løgismose olivenolie
- 2 spsk rødvinseddike
- Salt og peber
Sådan gør du
Kylling
Step 1. Del kyllingelåret i leddet mellem under- og overlår. Mærk lidt efter for at finde det bløde punkt, hvor en kniv fint kan gå igennem. Forvarm en ovn på 180 °C varmluft.
Step 2. Krydr kyllingen grundigt med salt og peber.
Step 3. Steg kyllingen på en pande ved middelvarme i lidt olie på skindsiden, indtil skindet er gyldent og sprødt, svarende til cirka 5-10 minutter. Vend kyllingelårene, og steg yderligere 5 minutter på den anden side.
Step 4. Steg kyllingen færdig i ovnen i cirka 20-25 minutter, til den er mør, og kødet kan tages fra benet uden besvær. Lav imens salsaen.
Salsa
Step 1. Skær peberfrugt, agurk og skalotteløg i fine tern med en skarp kniv. Pluk og hak persille groft, og hak hvidløg fint.
Step 2. Rør grøntsagerne sammen i en skål med olivenolie, rødvinseddike, salt og peber. Smag til, og tilsæt eventuelt mere eddike, hvis du synes, salsaen skal være mere syrlig.
Servering
Step 3. Tag kyllingen ud af ovnen og lad den hvile 10-15 minutter. Saften, som kødet smider, kan med fordel røres op i salsaen.
Step 4. Krydr kyllingen med salt og peber igen og anret på et fad. Top med salsaen, så det hele bliver lækkert og saftigt.
Step 5. Servér kyllingen family-style sammen store salater, grønt og godt surdejsbrød.
Andre forslag
Bocuse d'Or kokkens nytårsøsters
“Når du vælger østers, er det vigtigste, at de er f...
Grønkålssalat med figner, appelsiner og valnødder
En vintersalat med sprød grønkål, friske og søde figner, saftige appelsiner, sprøde æbler og val...
Østers au naturel
For den mest autentiske østersoplevelse: servér øs...
Østers med “Gin & Tonic” granité
Vores Kok kasper har forvandlet
Gratineret østers med estragoncreme og tomatconcassé
Frisk havsmag, gylden gratin, cremet estragon og f...
Andebryst med glaserede rødbeder, bitre salater & solbærvinaigrette
Har du prøvet at tilberede grøntsager, som rødbeder...
Sharing style frilandsand
Danske Bocuse d'Or kandidat, Christian Wellendorf,...
Confit de canard og stegt bittersalat
Vores confiterede andelår fås i Netto og vores butik på Nordre Toldbod i julemånederne og k...