5/4/2024
|
Magasin 2 2024
Ceviche af kulmule med lime og tomatsymfoni
Ceviche stammer fra Peru og er rå fisk og skaldyr marineret i citrus, der mørner fisken. Her kombineret med solmodne tomater, som snart fylder de danske haver og drivhuse.
Ingredienser
- 400 g kulmulefilet
- 50 g fint salt
- 1 dl vand
- 3 spsk olivenolie
- 3 lime
- 1 tsk sukker
- 1 rødløg
- 250 g tomater i forskellige farver og former
- Frisk chili efter smag og styrke
- Fint salt
- koriander skvalderkål, persille - vælg de urter, som du har eller kan finde i naturen
Sådan gør du
Step 1
Opløs salt i det kolde vand og læg fisken heri i 10 min. Tag fisken op og læg på et tørt klæde.
Step 2
Skær rødløg i tynde både på langs og skær tomaterne i mundrette stykker.
Step 3
Skær fiske i tern af ca. 1-2 cm, når fisken er dryppet godt af.
Step 4
Riv skallen fra lime fint og pres saften. Bland med olivenolie, finthakket chili og sukker.
Step 5
Afslut med et væld af grønne urter og servér afkølet.
Tip
Husk, at det anbefales at indfryse fisken i 24 timer før, den skal spises rå.
Tip
Du kan anvende vådsaltning af fisk på al slags fisk. Metoden giver ens saltning hver gang, og du kan tilpasse saltmængden til din egen smag!
Tip
Des flere farver og former, tomaterne kan findes i, des smukkere bliver retten.
Tip
Du kan bruge mange forskellige urter til retten – koriander, skvalderkål, persille, kørvel, purløg osv. Vælg din yndlingsurt.
Andre forslag
Bocuse d'Or kokkens nytårsøsters
“Når du vælger østers, er det vigtigste, at de er f...
Hummerbisque med stegt hummer og urteolie
Vores kokke i Løgismose Køkken på Fyn har tilberedt ...
Hummerbisque med hvid fisk og purløg
En bisque er en klassisk fransk suppe tilberedt på...
Hummerbisque med rejer, fløde og fennikel crudité
En klassiker uden sammenligning.
Hummerbisque med fraiche, brødcroutoner og dild
En (næsten) hjemmelavet hummerbisque tilberedt på ...
Grønkålssalat med figner, appelsiner og valnødder
En vintersalat med sprød grønkål, friske og søde figner, saftige appelsiner, sprøde æbler og val...
Østers au naturel
For den mest autentiske østersoplevelse: servér øs...
Østers med “Gin & Tonic” granité
Vores Kok kasper har forvandlet