Nøgleord
Karakteristika
Vinifikation
Flaskelagring
Andre fristelser fra Château Belair-Monange
Château Belair Monange, La Madeleine, 33330 Saint-Émilion, Frankrig
Indtast din e-mail og vi sender dig et link, som du kan bruge til at ændre din adgangskode. Bemærk at linket kun er gældende i 3 timer.
Nulstillingslink er afsendt
Jeg vil gerne være medlem af Klub Løgismose
Jeg accepterer Vilkår og Betingelser for Klub Løgismose Vin & Mad.
Jeg har læst persondatapolitikken og cookiepolitikken
Målrettet markedsføring
Jeg giver tilladelse til, at Løgismose må kontakte mig via e-mail, sms, sociale medier (f.eks. Facebook) og kommunikationsapps (f.eks. Messenger) med tips, tilbud, konkurrencer, kampagner og events, omhandlende produktsortimentet på løgismose.dk, Løgismose i Netto og Løgismose fysiske butikker. Ligeledes giver jeg tilladelse til, at Løgismose må gemme og bruge oplysninger om mig og dele dem internt til at målrette markedsføring til mig. Det gælder mine kontaktoplysninger, alder, købs- og søgeadfærd, interesser og andre oplysninger fra f.eks. hjemmesider og cookies.
Hvis jeg fortryder
Jeg kan altid tilbagekalde mit samtykke på Min Side eller gdpr@lmfood.dk. Hvis jeg tilbagekalder mit samtykke, afmelder jeg samtidig mit medlemskab af Klub Løgismose Vin & Mad, og jeg vil fremover ikke længere modtage information om diverse tilbud, medlemspriser, rabatter og lignende eller have adgang til mine tidligere ordrer.
Jeg vil gerne være medlem af Klub Løgismose
Jeg accepterer Vilkår og Betingelser for Klub Løgismose Vin & Mad.
Jeg har læst persondatapolitikken og cookiepolitikken
Målrettet markedsføring
Jeg giver tilladelse til, at Løgismose må kontakte mig via e-mail, sms, sociale medier (f.eks. Facebook) og kommunikationsapps (f.eks. Messenger) med tips, tilbud, konkurrencer, kampagner og events, omhandlende produktsortimentet på løgismose.dk, Løgismose i Netto og Løgismose fysiske butikker. Ligeledes giver jeg tilladelse til, at Løgismose må gemme og bruge oplysninger om mig og dele dem internt til at målrette markedsføring til mig. Det gælder mine kontaktoplysninger, alder, købs- og søgeadfærd, interesser og andre oplysninger fra f.eks. hjemmesider og cookies.
Hvis jeg fortryder
Jeg kan altid tilbagekalde mit samtykke på Min Side eller gdpr@lmfood.dk. Hvis jeg tilbagekalder mit samtykke, afmelder jeg samtidig mit medlemskab af Klub Løgismose Vin & Mad, og jeg vil fremover ikke længere modtage information om diverse tilbud, medlemspriser, rabatter og lignende eller have adgang til mine tidligere ordrer.
Fortsæt til betaling. Vælg denne hvis du gerne vil:
2008 - Château Belair-Monange
1.275.00
DKK
1.275,-Robert Parker - The Wine Advocate 95 Robert Parker - The Wine Advocate
Jeff Leve på The Wine Cellar Insider 94 Jeff Leve på The Wine Cellar Insider
Jancis Robinson 17/20 Jancis Robinson
Beskrivelse
Producent
Oprindelse
Første årgang efter at Christian, Edouard og Charlotte Moueix har taget fuld kontrol over slottet og fejrede begivenheden ved at ændre slottets navn en lille smule til minde om deres mor og farmor Anne-Adèle der beholdt sit smukke efternavn Monange. Det betyder ”Min engel”!
Det nye management betød samtidig et imponerende kvantespring fremad for kvaliteten og det er ikke forkert at hævde, at der er tale om et paradigme skifte som udstillede at Pascal Delbeck som bestyrede slottet efter Heylette Dubois Challon død i 2003 hverken havde det nødvendige talent eller den nødvendige kapital.
Fra og med denne 2008 årgang er Belair-Monange med andre ord tilbage på sporet og passer godt på sin rangering som "Premier Grand Cru Classé B" lige efter Château Ausone og Château Cheval Blanc.
En meget smukt udviklet Saint-Emilion med en herlig traditionel højrebreds næse hvor den stadig rigelige røde frugt bliver omfavnet af garvet læder og en tur på svampejagt i skoven under løvfald. Stadig nærmest forfriskende og dertil med milde fint afrundede tanniner.
"Château Belair Monange sports a new name that announces a change in style and quality. The wine is black ruby with purple tints. Flowers, licorice, blackberry, and minerals fill the nose. Silky tannins, along with a plush mouth feel, make the wine fun to taste. The wine has an opulent character, and it finishes with long, ripe, pure flavors. The château, located on great terroir, shows what a difference picking ripe fruit and exercising selection can do!" Jeff Leve i The Wine Cellar Insider - August 2009
Årgang | 2008 |
Land | Frankrig |
Region | Bordeaux |
Distrikt | Saint-Emilion |
Producent | Château Belair-Monange |
Vinmager | Eric Murisasco |
Druer | Merlot (90 %) |
Cabernet Franc (10 %) | |
Nettoindhold | 0,75 l |
Lukkeanordning | Naturkork |
Produktionsform | Konventionel |
Alkoholprocent | 14,0 % |
Indeholder sulfitter | Ja |
Fadlagret | Ja |
Lagring | 18 måneder på fad. 50% nye. |
Forventet holdbarhed | 15-18 år fra høståret. |
Serveringstemperatur | 16 - 18 °C |
Varenr.: | 131566 |
Belair-Monange er navnet på det slot, som længe blot har heddet Belair, og dette er dermed vinen fra et nærmest legendarisk slot i Saint-Emilion. Der har været dyrket druer på stedet i hvert fald siden det 14. århundrede. Det var her at den allerførste slotsaftapning fandt sted i Bordeaux tilbage i 1802, og slottet har været begunstiget af at tilhøre den samme familie i århundreder.
Først i 1916 sælger Canolles-slægten til Edouard Dubois Challon som sammen med sin familie viderefører de stolte traditioner på stedet som blandt andet betyder at slottet i 1959 blev rangeret som "Premier Grand Cru Classé B" lige efter Château Ausone og Château Cheval Blanc.
I 2003 døde Heylette Dubois Challon imidlertid uden arvinger, og hun testamenterede derfor slottet til den daværende bestyrer Pascal Delbeck. Han manglede imidlertid den nødvendige kapital og efter først at have solgt 31% af aktionerne til Moueix opgiver han i 2008 at videreføre slottet, hvorefter Christian, Edouard og Charlotte Moueix kan føje endnu et slot til deres i forvejen imponerende portofølge, og fejre begivenheden ved at ændre slottets navn en lille smule til minde om deres mor og farmor Anne-Adèle Monange.
Ejendommen råder i dag over knap 13 ha. vinmarker smukt eksponeret mod syd og sydøst. Jordbunden er en blanding af ler og kalksten og vinstokkene, der har en gennemsnitsalder på omkring 60 år (og det er meget i Bordeaux), er plantet med en tæthed på 6.600 planter pr. ha. 80% af arealet er tilplantet med Merlot, de resterende 20% med Cabernet Franc, og siden 1994 har man taget hensyn til biodiversiteten i vinmarken uden helt at slå over i økologisk landbrug.
Vinen er traditionelt fremstillet og modtager 16 til 20 måneders fadlagring (30-50% nye) inden den sammenstikkes, klares med æggehvider og tappes på flaske. Resultatet er en fyldig, men stadig elegant og som regel tidligt charmerende Saint-Emilion, der samtidigt er kendt for at udvikle sig smukt ved modning i 10-15 år eller meget mere.
Årlig produktion: Ca. 18.000 flasker.
Bordeaux (opkaldt efter byen med samme navn) ligger i den sydvestlige del af Frankrig og breder sig indlands fra Atlanterhavets kyst lang floderne Gironde, Garonne og Dordogne hvor omkring mange af de bedste marker er placeret. Indflydelsen fra havet er stor, og Bordeaux er præget af en del nedbør. Det enorme område er på mange måder varieret, ikke mindst når det handler om vinstile. Mest kendt er Bordeaux for de tørre rødvine på Cabernet Sauvignon og Merlot og de ædelsøde vine på Semillon og Sauvignon Blanc. De bedste vine fra Bordeaux, både røde, tørre hvide og søde hvide er kendetegnet ved at have lang holdbarhed i flasken. Området er præget af lang historie og stor international anerkendelse.
Saint-Emilion ligger øst for Pomerol på Garonne flodens højrebred. Jordbunden er rig på ler og kalk og dermed køligere end grusbankerne i Haut-Medoc, hvorfor Merlot er den foretrukne druesort her. Cabernet Franc er sædvanligvis også med i drueblandingen i en klassisk Saint-Emilion og hos visse producenter også en smule Cabernet Sauvignon. Appellationen er relativt stor og dækker ca 5500 hektar, og mere end 800 producenter opererer her fra. Kun rødvin må produceres under appellationsnavnet, fadlagring anvendes bredt og de bedste vine har lang holdbarhed i flasken. Modsat Pomerol har man i Saint-Emilion en officiel klassifikation oprettet i 1954. Klassifikationen revideres ca. hvert 10. år og blandt appellationens bedste vine kan nævnes slotte som Cheval-Blanc og Ausone.
Nøgleord
Karakteristika
Vinifikation
Flaskelagring