Alkoholfri vin

9 Resultater
Richard Juhlin Blanc de Blancs - Alkoholfri

Medlemspris

Flein Sauvignon Blanc druesaft - 0%

Spar 25%

v/6 stk.

Flein Gelber Muskateller druesaft - 0%

Spar 25%

v/6 stk.

Richard Juhlin Sparkling Rosé - Alkoholfri

Spar 25%

v/6 stk.

Arensbak Red Non Alcoholic Kombucha Gourmetdrik

Medlemspris

Arensbak White Non Alcoholic Kombucha Gourmetdrik

Medlemspris

Alkoholfri vin og spiritus

Mange forbinder alkoholfri vin og spiritus med noget kedeligt, anderledes og for nogen ‘’smagen af kogt vin’’. Men alkoholfri vin og spiritus er meget mere end det i dag.  

Hos Løgismose er vi nysgerrige på alkoholfri vin og spiritus, og vi mærker også en stigende interesse fra vores kunder. Vores største ambition er at skabe livsglæde gennem måltidet med smag, holdning og godt håndværk. Derfor er denne kategori ikke nem, og sandt skal være sagt, vi har smagt meget! Der er langt mellem de gode alkoholfrie vine. Uanset om der er tale om ‘’kopier’’ eller et forsøg på at komme med på bølgen af alkoholfri vin, står vores værdier fast. Du kan derfor være sikker på at finde det bedste alkoholfrie vin og spiritus på hylderne hos os. 

Vores store vinsortiment, heriblandt den alkoholfrie vin, udvælges og smages af vores kompetente smagepanel. Panelet består af fageksperter med historisk indsigt og æstetisk sans og dygtige sommelierer med veluddannede smagsløg og teoretisk viden for at sikre vine af den bedste kvalitet. Læs mere om Løgismose smagepanel her. 

Hvad betyder alkoholfri vin og alkoholfri spiritus?

Begrebet alkoholfri vin dækker over vin eller spiritus med en alkoholprocent mellem 0-0,5%. Ifølge dansk lovgivning kan en fødevare betegnes som alkoholfri hvis den har en alkoholprocent lavere end 0,5%.

Ved at indtage vin eller spiritus med en alkoholprocent på 0,5 eller lavere, vil kroppen ikke påvirkes medmindre man er på Antabus. Derfor kan man trygt indtage alkoholfri vin og spiritus uden at opleve nogen påvirkning. 0,5% alkohol svarer omtrent til 1/10 af alkoholindholdet i en øl og 1/26 af alkoholindholdet i en almindelig vin.

alkohol fri rødvin og hvidvin

Vidste du, at der findes naturligt alkohol i frugt som blommer, bananer, æbler m.fl. Alkoholprocenten er størst, når frugten er gæret. 

Hvordan fremstilles alkoholfri vin?

Alkoholfri vin produceres på samme måde som almindelig vin med alkohol. Efter produktionen, udskilles alkoholen fra væsken, som kan ske ved forskellige fremgangsmåder. Det kan ske ved forskellige fremgangsmåder.

  • Vakuumdestillation: 

Når vinen destilleres ved stuetemperatur under et meget lavt tryk, fordamper alkoholen. Det gør metoden populær ved fremstilling af alkoholfri vin. Metoden kaldes for vakuumdestillation. Når der opstår et vakuum, nedsættes trykket i væsken betydeligt, hvilket får alkoholens kogepunkt reduceret og gør det muligt at koge væsken ved en lavere temperatur.

Fordelen ved at destillere vinen under vakuum er, at syrer, mineraler, fenoler, sukker og vitaminer bliver bevaret og smagen af vin, som vi kender den, mest muligt bibeholdes. Idet alkoholens kogepunkt sker ved stuetemperatur ved at benytte vakuumet, undgås ligeledes, at den alkoholfrie vin smager ‘’kogt’’. Metoden benyttes særligt i Tyskland, hvor man i Frankrig ofte benytter en lignende metode. I stedet for et vakuum benyttes ædelgasser til at udskille alkoholen fra væsken.  

  • Pervaporation

Pervaporation er en metode, der bruges til at adskille væsker eller andet fra hinanden ved at anbringe et stykke meget tynd polymerfilm eller andet tæt silikone på et porøst underlag. Metoden bruges til fremstilling af alkoholfri vin ved at adskille alkoholen fra vinen ved 30 grader. 

  • Omvendt osmose 

Ved denne metode bliver alkoholen fjernet fra væsken, mens den er flydende og ikke i gasform. Omvendt osmose fjerner alkoholen fra vinen ved at lave en opløsning med en lavere koncentration af stoffer fra en opløsning med en højere koncentration. På den måde kan alkoholfri vin fremstilles. 

 

Alkoholfrie bobler fra Richard Juhlin 

Det vakte forvirring og forundring, da den svenske Champagneekspert Richard Juhlin i 2015 kom frem og havde lagt navn til en ny serie af mousserende alkoholfrie vine med navnet ‘’Richard Juhlin Non Alcoholic Premium Wines”. Var manden der havde smagt 9.000 forskellige Champagner blevet syg?

Det gik dog hurtigt op for flere eksperter, efterhånden som de fik smagt de nye alkoholfrie bobler, at disse alkoholfrie vine var noget helt særligt.

Richard Juhlin Sparkling Blanc de Blanc Zero blev den første alkoholfrie vin i serien, der fik eksperternes forundring vekslet til respekt, da nogle eksperter medgav, at der var tale om nogle af de bedste alkoholfrie bobler, der foreløbig var produceret. 

alkoholfri vin alkoholfri bobler

­

Sommelieren anbefaling på alkoholfrie bobler og tilbehøret dertil:

Richard Juhlin Sparkling Blanc de Blanc Alkoholfri 

Vinen er produceret på 100% Chardonnay fra 150 ha. i det centrale Languedoc. Vinen er gæret i rustfri stål hvorefter vinen i op til 12 måneder, modnes i ståltanke og en smule i fade. Herefter gennemgår vinen en avanceret og svær proces hvor alkoholen fjernes og de fine og lette bobler tilføjes.

Resultatet er en yderst elegant alkoholfri mousserende vin med en sprød syre, afbalanceret friskhed og en lille smule restsødme, der balancerer syren og få en til at glemme fraværet af alkohol. 

De alkoholfrie bobler bør serveres afkølet ved 7-9 grader som aperitif eller et par grader varmere til lette retter.

­

Sommelierens anbefaling på alkoholfri spiritus:

Lyre’s Italian Orange Alkoholfri

Lyre’s med base i Melbourne er opkaldt efter den australske fugl, lyrehalen, som er ekspert i at efterligne lyde – inklusiv menneskeskabte fra f.eks. byggepladser, bilalarmer og riffelskud. Lyre’s markedsfører pt 13 forskellige ikke-alkoholiske ”spirituosa”, og ambitionen er at give en så præcis som mulig efterligning af den ægte vare.

Italian Orange er en vellykket udgave af den karakteristiske knaldrøde, bitre likør, hvis kategori Contratto Bitter også tilhører. Smagen er præget af rosa grapefrugt, røde appelsiner og granatæble, og med sin velafstemte bitterhed udgør den et glimrende og festligt alternativ til den alkoholiske udgave ovenfor.

Servér den i et stort vinglas fyldt op med isterninger og blandet i forholdet 1:3 med Tonic. Garnér med appelsinskive og evt. lidt granatæblekerner.