Fakta
- VinTypeRødvinHvidvinChampagneMousserende vinFine WineRosévinDessertvinPortvinHedvinSherryNaturvinOrangevinAlkoholfri vinSmagekasserLykkekasserGavekortAlle vineOmråderBourgogneBordeauxRhôneSancerrePiemonteToscanaPomerolRibera del DueroLoireMoselVenetoMarlboroughCalifornienDruePinot NoirChardonnaySauvignon BlancCabernet SauvignonRieslingGrenacheMerlotTempranilloCabernet FrancSyrahNebbioloMalbecSangiovese
- Spiritus & Drikke
- Mad
- Grej & Gaver
- Events
- Tilbud
- InspirationLæs om vin & madRejseguide til vin og madMit bedste mad & vin tipVinproducenterVin & MadVin & OstRåvarefokusKokketipsBarskabetVinvidenOm LøgismoseBocuse d'Or DanmarkHistorien om LøgismoseKlub Løgismose Vin & MadSmag, holdning og håndværkBag om LøgismoseLøgismose MejeriLøgismose kyllingenKontaktJob hos Løgismose
- Opskrifter
- Butikker
- 6 stk. 5.074,50
Tarragona Solera Seca Priorato Dom Juncosa
- 6 stk. 5.074,50
995,-
1.326,67 pr. l.
6 stk.
5.074,50
845,75 pr stk.
Spar 895,50
Anbefalinger
Robert Parker - The Wine Advocate
93
It has the iodine and rusty nail character of the old dry rancio intermixed with notes of hazelnuts and a touch of varnish. The palate is super intense and pungent, with flavors that bring back the notes found on the nose, with the hazelnuts remaining in the aftertaste. This will live forever with its (unnoticeable) 21% alcohol. Luis Gutiérrez - April 2018
Beskrivelse
Juvelerne hos De Muller er nu som før vinene fra de gamle Solera installationer hvoraf den ældste blev etableret i 1851 - samme år som firmaet blev grundlagt. Det vidste Luis Gutiérrez, så da han blev hyret som Robert Parkers nye mand i Spanien, var en af hans første gode gerninger at besøge De Muller.
Da vinene efterfølgende blev præsenteret i The Wine Advocate i februar 2014 og vurderet fra 93 point og opefter, blev De Müller bestormet med henvendelser, og fra at være en sluttet kreds af vinelskeres lille hemmelighed er disse vine nu blandt Spaniens mest ombejlede, og da de forskellige Solera'er kun består af ganske få fade er de kun sjældent almindeligt til salg.
Her den næsten tørre (Seca i navnet skal ikke tages helt bogstaveligt) Priorato Dom Juncosa funderet på Carinyena og Garnatxa Negra. Den er opkaldt efter en af abbederne på det berømte kloster Scala Dei, hvor de første druer til det, vi i dag kender som Priorat, blev høstet, og den kommer fra et lille Solera system, som blev etableret i 1939 for at markere afslutningen på den spanske borgerkrig.
Vinen tilsættes en god brandy meget tidligt i gæringen så restsukkerindholdet forbliver tårnhøjt og modner derefter mellem 4 og 10 år inden den bliver brugt som topping i Antonio Gaudí's Solera. Der er tale om gamle fade stablet ovenpå hinanden i 3 etager, hvor vinen starter sin rejse mod flasken på øverste etage for efter en årrække at blive tappet fra den nederste række.
Hos De Muller tapper man 1/3 af indholdet fra de nederste fade på flaske hvert andet år, hvorefter der så efterfyldes nedad fra det mellemste og øverste lag hvorefter der bliver plads til friske forsyninger af fadlagret vin i de øverste fade.
Det er ganske kompliceret at beregne hvor meget vin fra 1939 der egentlig er tilbage i en flaske, men ædel er den blevet, og da der kun står 4 fade i bunden, må mængderne nødvendigvis forblive forsvindende små. Omkring 700 flasker om året.
Producent
De Müller er et gammelt meget bredt funderet vinhus, der har hovedsæde udenfor havnebyen Tarragona en god times kørsel syd for Barcelona. Huset blev grundlagt i 1851 af Auguste de Müller med hjælp fra vennen Ruinart de Brimont, der forlod familiens vingård i Alsace til fordel for et eventyr i Catalonien. Det blev til 4 generationer for familien de Müller i en hastigt ekspanderende virksomhed, som specialiserede sig i altervin og solaravine.
Opkøb af vinmarker omkring El Molar gjorde De Müller til en af de væsentlige spillere i Priorat længe inden distriktet blev verdensberømt, og senere massive opkøb af vinmarker på sletterne omkring Tarragona gjorde De Müller til den største private producent af konsumvine i det sydlige Catalonien.
I 1995 bliver De Müller S.A. overtaget af den catalanske Martorell familie, som iværksætter en udflytning til Mas de Valls i Reus 15 km. udenfor Tarragona, hvor man på én gang genopbygger de gamle op til 50.000 liter store fade og de mange rækker med gamle Solara fade samtidigt med, at man bygger et vineri med en kapacitet på 4 millioner liter. Endelig overtager man i 1999 det hæderkronede Cochs S.A. og bliver på den måde også en markant spiller på det vigtige spanske marked for Vermouth og Aperitif i mange afskygninger.
Juvelerne er imidlertid nu som før vinene fra de gamle Solara installationer hvoraf den ældste blev etableret samme år som firmaet blev grundlagt. Det vidste Luis Gutiérrez, så han blev udnævnt til Robert Parkers nye mand i Spanien besøgte han De Müller og da vinene kort tid efter blev præsenteret i Wine Advocate og vurderet fra 93 point op opefter blev De Müller bestormet med henvendelser, og derfor er disse vine ikke længere i almindeligt til salg.
Oprindelse
Region
Catalunya ligger i Spaniens nordøstlige hjørne. Klimaet er stærkt influeret af Middelhavet med lune og tørre dage og begrænset nedbør, mens der mod nord for foden af Pyrenæerne er væsentligt køligere. Regionen dækker over 11 DO'er hvoraf den ene dækker hele regionen. Der findes også en enkelt DOCa, Priorat. Der produceres en bred række af vintyper i Catalunya fra mousserende Cava til kraftige rødvine på Tempranillo, Garnacha og Monastrell. Her findes også større beplantninger af internationale sorter som Chardonnay og Cabernet SauvignonDistrikt
DO Tarragona ligger i regionen Catalunya i det nordøstlige Spanien og strækker sig hovedsageligt langs kysten syd for Penedes (Tarragona Campo) med en mindre del beliggende længere indlands (Ribera d'Ebre) langs Ebro floden. Tarragona Campo har Midelhavsklima og Ribera d'Ebre har mere udpræget kontinentalt klima med større temperaturudsvin mellem nat og dag og årstiderne. Traditionelt er området kendt for søde, forstærkede vine, og de kan stadig findes både lavet på Garnacha og Moscatel. Mange af områdets druer bruges nu til Cavaproduktionen i Penedes nord for Tarragona og er derfor de klassiske Cavasorter som Macabeu, Parellada og Xarel-lo. Der produceres også frugtige roséer af Garnacha og rødvine af Tempranillo, Carinena, Cabernet Sauvignon og Merlot.
Næringsdeklaration
Indeholder sulfitter