Fakta
- Vin
- Spiritus & Drikke
- Smagekasser
- Mad
- Gavekurve & Grej
- Events
- Tilbud
- InspirationLæs om vin & madRejseguide til vin og madMit bedste mad & vin tipVinproducenterVin & MadVin & OstRåvarefokusKokketipsBarskabetVinvidenOm LøgismoseBocuse d'Or DanmarkHistorien om LøgismoseKlub Løgismose Vin & MadSmag, holdning og håndværkBag om LøgismoseLøgismose MejeriLøgismose kyllingen
- Opskrifter
- Butikker
- 6 stk. 759,90
Sherry Pedro Ximenez Viña 25
- 6 stk. 759,90
149,-
198,67 pr. l.
6 stk.
759,90
126,65 pr stk.
Spar 134,10
Beskrivelse
I udkanten af Jerez, Sanlucar de Barrameda har Lustau overtaget én stor sammenhængende veleksponeret vinmark på 25 ”aranzadas” (svarende til lidt mere end 10 ha.) fra Domecq, og her har de ellers vanskelige Pedro Ximénez vinstokke fået lov til at overleve.
Altså noget så sjældent som en 100 % PX Sherry, hvor druerne efter høsten, som traditionen byder, lægges til tørring på jorden udenfor Bodegaen (nej det bliver ikke regnvejr) forud for gæringen og det lange ophold i de amerikanske egefade i solara systemet.
Resultatet er en Sherry med en smuk helt mørk ravgylden farve, og en inciterende, dyb og nuanceret duft, der bliver fulgt af en sødmefuld og intens smag rig på figner, rosiner, valnødder og chokolade.
Et historisk og traditionsrigt glas til desserter, til gode chokolader og sandelig også fremragende til selv de pikante blå oste.
Kan opbevares flere måneder i køleskab efter åbningen uden at smagen forringes sønderligt.
Producent
Det er ikke kun Vorherres veje der er uransagelige. Sherryens veje er det også. Således repræsenterede Løgismose oprindeligt Sherryhuset Domecq og deres berømte Manzanilla Macarena, Fino la Ina, Amontillado Botaina, Oloroso Río Viejo, Cream Candela og Pedro Ximénez Viña 25.
Lige efter årtusindskiftet begynder det gamle familiefirma at knirke og i 1994 fusionerer de med Allied Lyons og bliver til Allied Domecq, som i 2005 bliver opkøbt af Pernod Ricard. Alexandre Ricard og hans team ser imidlertid ikke det store vækstpotentiale i Sherry og det oprindelige Domecq bliver derfor solgt videre til Luis Caballero, som allerede i 1990 havde profileret sin port folio med Emilio Lustau.
Og således gik det til at vi nu også repræsenterer Emilio Lustau - eller rettere vinene fra Bodega José De La Cuesta samt de 6 berømte topvine fra det hedengangne Domecq, som Lustau's chefønolog Manuel Lozano med stor respekt sørgede for blev en del af familien og i mange år producerede i den stil og kvalitet, som gjorde vinene verdensberømte.
Manuel Lozano blev i forbindelse med "The International Wine & Spirit Competition 2009" i London hædret som årets spanske vinmager samtidig med, at vinene fra Emilio Lustau stak af med flest priser blandt alle spanske vinproducenter.
Efterfølgende har Manuel Lozano indtaget en særlig plads i London, idet han hvert år er blevet kåret som "Best Fortified Winemaker of the Year" lige indtil han pludselig døde i april 2016 bare 61 år gammel. Hans efterfølger blev Sergio Martínez, der havde været Manuel’s højre hånd i 14 år, og forunderligt nok kunne Sergio Martínez i juli 2017 lade sig fejre som "Best Fortified Winemaker of the Year 2016”. Og det gentog sig i 2018, 2019, 2020 og 2021. Eller lige indtil teamet hos Emilio Lustau besluttede, at de ikke behøvede fodre med Juryerne hos International Wine Challenge med helt så mange prøver.
Du finder vores udvalg af de oprindelige Domecq Sherry som nu videreføres af Emilio Lustau her
Oprindelse
Region
Andalusien ligger i det solbeskinnede syd-vest Spanien. Klimaet er både påvirket af havvinde langs kysten og varmere indflydelse fra nord. Regionen dækker over 5 DO'er og er mest kendt for forstærkede vine, især Sherry. I den nordlige del af Andalusien dyrkes hovedsageligt den grønne drue Airen, der anvendes til brandy og som blandingsdrue.Distrikt
Sherry fremstilles i regionen Andalusien i den sydvestlige del af Spanien. Jerez de la Fronterra danner sammen med kystbyerne Sanlucar de Barrameda og El Puerto de Santa Maria den famøse "Sherry-trekant", der nogenlunde dækker distriktet for produktion af denne historiske hedvin. At DO'en ofte skrives på tre sprog - spansk, fransk og engelsk, understreger den lange historie og store popularitet, vinene har nydt gennem århundreder. Hovedruen er Palomino Fino, mens Pedro Ximenez og Moscatel anvendes anvendes i mindre omfang til særlige søde versioner.Næringsdeklaration
Indeholder sulfitter