Vildtsauté stroganoff
Når du i køkkenet arbejder med de mere ædle udskæringer fra vildt, som f.eks. mørbrad og filet, er det meget vigtigt ikke at stege kødet for meget. Det kan let få en smag af lever. Men spis nu alt det vildt, du kan komme i nærheden af, når sæsonen er der. For ikke alene er det et godt bidrag til en alsidig kost. Kødet bærer også præg af området, hvor dyret har fået sin føde. Rødder, bark, skud fra buske og vilde urter – og det kan smages.
Ingredienser
- 600 g filet af vildt , f.eks. krondyr eller dådyr
- 1 spsk vindruekerneolie
- 1 spsk Løgismose smør
- 100 g røget bacon i tern
- 150 g perleløg
- 250 g brune champignoner
- 1 spsk tomatpuré
- 4 stk tomater uden skind og kerner, skåret i både og derefter strimler
- ½ l kraftig kalvefond
- 2 dl Løgismose piskefløde
- 2 dl creme fraiche 38%
- 2 spsk blåskimmelost f.eks. Løgismose blå ost
- 1 spsk ribsgelé
- 1 håndfuld hakket persille
- Salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
Step 1.
Befri kødet for sener og skær det i strimler på 4 x 1 cm. Brun kødet i en stor stegegryde i lidt vindruekerneolie og smør – pas på, at det ikke bliver gennemstegt. Læg kødet på en stor tallerken og stil til side, mens saucen tilberedes.
Step 2.
Steg baconternene sprøde og læg dem på et stykke køkkenrulle.
Step 3.
Sauter perleløg og svampe i den samme gryde, tilsæt tomatpuré og tomater. Kom derefter fonden ved og kog det lidt ind, inden du tilsætter fløde og cremefraiche.
Step 4.
Kog nu saucen ind igen til en god konsistens og smag til med blåskimmelost, ribsgelé og salt og peber.
Step 5.
Læg kødet tilbage i gryden, tilsæt persille og vend retten sammen.
Tip
Server oven på en grov kartoffelmos eller sæt gryden på bordet og server brød til.
Andre forslag
Confit de canard og stegt bittersalat
Vores confiterede andelår fås i Netto og vores butik på Nordre Toldbod i julemånederne og k...
Tagliata af frilandscanette med rødbeder og syltede figner
Der er noget særlig delikat over canettens brystkød...
Andelår af frilandscanette med puré af pastinak og portvinsauce
Saftige andelår af frilandscanetten stegt i julede krydderier og serveret med smørmøre skiver af ...
Flødekartofler
Kaspers opskrift på flødekartofler er egentlig en kartoffelgratin. I stedet for fløde bruger han ...
Lakselasagne
Lakselasagne er en nem måde at servere fisk til aftensmad.
Hemmeligheden til den bedste o...
Citronsauce
Cremet, mild og syrlig – sådan skal oplevelsen af en citronsauce være. Og med Løgismose økologisk...
Kartoffelporresuppe
Fyld kurven med danske kartofler og porrer og smut i Netto efter Løgismoses økologiske mornaysauc...
Svampesauce
Kaspers nemmeste (og måske bedste) champignonsauce – nærmere introduktion behøves ikke.
