1/7/2019
|
Magasin 6 2019
Tortilla Española
Æggekage lavet med æg og kartofler og af og til også med løg og lidt grøntsager.
En klassiker i det spanske køkken ofte set i sammenhæng med tapas. I Baskerlandet som pinxtos, toppes den gerne med små, grillede pimientos del padron. Servér den herhjemme som appetizer til et godt glas vin eller som frokost i sommerhuset, når det skal være let, mættende og lidt salt efter en tur på stranden.
Uanset, er det en oplagt opskrift, hvis du står med kogte kartofler fra gårsdagens aftensmad eller trætte grøntsager fra grøntsagskassen – ja, faktisk kan den spanske omelet varieres i det uendelige.
Ingredienser
- 750 g nye kartofler , skrubbet og skåret i små tern
- 6 æg
- 1 stort løg , skåret i små tern
- 100 g Løgismose smør
- Salt og peber
Sådan gør du
Step 1
Varm ovnen op til 200 °C.
Step 2
Skrub kartoflerne og skær dem i tern.
Step 3
Steg kartofler og løg gyldne og møre i smørret ved svag til middel varme på en pande (som gerne må komme i ovnen).
Step 4
Pisk imens æggene sammen. Tilsæt salt og peber, når kartoflerne er klar. Vend det rundt og hæld så æggemassen ved. Sørg for, at det er jævnt fordelt.
Step 5
Sæt panden i en forvarmet ovn ved 200 °C i 15-20 minutter.
Step 6
Lad tortillaen køle lidt af og vend den ud på et fad.
Andre forslag
Radicchio ripieno
At fylde grøntsager – verdure ripiene – er en klassisk italiensk tilberedningsmetode, og i denne ...
Sprøde svær, søde kastanjer og surkål
Efteråret i det sydlige Tyskland kalder på kraftfulde smage og tid til fordybelse om bordet.
...Strudel med græskar og salattern
Kürbisstrudel er en klassisk østrigsk efterårsvariant af salatost, en cremet ost, der smelter let...
Gratin Dauphinois og koteletter af dyreryg
Gratin Dauphinois – luksusudgaven af flødekartofler – fra det sydøstlige Frankrig får dybde af ef...
Klassisk paella
En sommerlig paella, som bygger på klassiske spanske tilberedningsmetoder, men som tilføjes et no...
Sommerlig madtærte
Enkel og vegetarisk tærte med sprød butterdej og blød æggemasse. Brug solmodne tomater fra drivhu...
Saltimbocca på kylling og Ajo Blanco
Nyfortolkning af klassisk saltimbocca med Løgismose kylling, salvie og lufttørret skinke – rullet...
Kold majssuppe
En frisk, kold og raffineret majssuppe klar på kun få minutter, med en sødlig smag af majs samt f...