30/11/2020
|
Magasin 7 2020
Torsk med syltet selleri og hasselnød-fløde
Ingredienser
- Fisk
- 1 kg torskeloin skåret ud i portioner á 250 g
- 1 stk knoldselleri
- 100 g syltede sennepsfrø
- 5 dl Løgismose piskefløde
- 5 cl hasselnøddeolie
- Urter
- Løgismose smør
- Neutral olie
- 1 håndfuld afskallede hasselnødder gerne Piemonte-hasselnødder
- Syltelage
- 4 dl lagereddike
- 4 dl vand
- 4 dl sukker
- Grøn olie
- 50 g persille
- 200 g grønne
- 3 dl neutral olie
Sådan gør du
Dag 1
Step 1. Kog ingredienserne til syltelagen op i en gryde til sukkeret er opløst og lad lagen køle af. Skær top, bund og siderne af knoldsellerien. Skær knoldsellerien i fine tynde skiver på et mandolinjern. Put de tynde skiver i en beholder med syltelagen og stil den på køl i 24 timer.
Dag 2
Step 1. Krydr torsken med en gang salt og sukker og lad den trække i mindst 1 time.
Step 2. Skyl urterne til den grønne olie og tør dem godt. Blend urterne med olien i et højt glas eller bæger med en stavblender, til blandingen samler sig godt. Sigt olien gennem et kaffefilter og stil til side.
Step 3. Kom fløden i en gryde og lun den. Tilsæt hasselnøddeolie til den varme fløde.
Step 4. Steg fisken på en varm pande på skindsiden; læg pres på fisken med en spatel så du får en jævn stegeskorpe.
Step 5. Giv fisken 3 min på skindsiden og 2 min på kødsiden. Sæt derefter fisken i en forvarmet ovn ved 160°C i 7 min. Krydr fisken med salt, peber og et par dryp olivenolie inden servering
Step 6. Anret fisken i en dyb hovedrets-tallerken med et par skefulde hasselnød-fløde, syltede sennepskorn, dråber af den grønne olie og friske urter på toppen. Servér med kartoffelpuré eller mos.
Andre forslag
Radicchio ripieno
At fylde grøntsager – verdure ripiene – er en klassisk italiensk tilberedningsmetode, og i denne ...
Sprøde svær, søde kastanjer og surkål
Efteråret i det sydlige Tyskland kalder på kraftfulde smage og tid til fordybelse om bordet.
...Strudel med græskar og salattern
Kürbisstrudel er en klassisk østrigsk efterårsvariant af salatost, en cremet ost, der smelter let...
Gratin Dauphinois og koteletter af dyreryg
Gratin Dauphinois – luksusudgaven af flødekartofler – fra det sydøstlige Frankrig får dybde af ef...
Klassisk paella
En sommerlig paella, som bygger på klassiske spanske tilberedningsmetoder, men som tilføjes et no...
Sommerlig madtærte
Enkel og vegetarisk tærte med sprød butterdej og blød æggemasse. Brug solmodne tomater fra drivhu...
Saltimbocca på kylling og Ajo Blanco
Nyfortolkning af klassisk saltimbocca med Løgismose kylling, salvie og lufttørret skinke – rullet...
Kold majssuppe
En frisk, kold og raffineret majssuppe klar på kun få minutter, med en sødlig smag af majs samt f...