31/3/2021
|
Magasin 3 2021
Tomatrisotto
Risotto – en italiensk klassiker, som vi i Danmark virkelig har taget til os. Med sit cremede, varmende og sansemættende væsen er risottoen en livret blandt mange og en ret, som kan versioneres udi det uendelige.
Prøv her Thomas Rodes tomatrisotto, hvor de eksklusive risottoris fra Acquarello Canaroli koges møre i tomatpassata og monteres med masser af smør og parmesanost. Risottoen her er en herlig vegetarisk hovedret men kan også sagtens bruges til for- eller mellemret til 6-8 personer – husk blot at oplevelsen bliver fuldendt med kølig rosé i glasset.
Ingredienser
- 250 g arborio ris helst fra Acquarello Canaroli
- 400 g passata-tomater eller en dåse blendede, hakkede tomater
- 2 dl vand
- 125 g smør
- 125 g revet parmesan
- 1½ dl Løgismose rosé no 01
- 2 skalotteløg
- 2 fed hvidløg
- 2 cm rød chili
- 1 kvist timian
- 1 kvist rosmarin
- Løgismose olivenolie
- 1 gul peberfrugt
- 200 g små tomater i forskellig farve
- 1 pillet rødløg
- 1 skefuld hakket basilikum
- 1 skefuld hakket persille
Sådan gør du
Step 1
Pil og hak løg, hvidløg og chilien fint. Snit krydderurterne fint. Befri den gule peberfrugt for kerner og hak også peberfrugten fint. Blend eventuelt din dåse passata-tomater, så den bliver helt tynd.
Step 2
Varm olivenolie i en tykbundet pande. Steg heri først løg, hvidløg, chili og peberfrugt let og tilsæt de skyllede risottoris og sautér ca. 1 min., inden du tilsætter vin af 2-3 omgange.
Step 3
Tilsæt herefter tomatpassata samt 2 dl vand og krydderurter. Skru ned for temperaturen og kog risene møre i 16-18 min. ved svag varme.
Step 4
Sving gerne panden undervejs og tilsæt gerne vand, hvis risottoen bliver for tyk. Risottoen skal opnå en konsistens som en tynd grød. Montér først med kold smør i tern og derefter revet parmesanost. Smag til med salt, peber og eventuelt citronsaft.
Step 5
Skær friske tomater i ensartede stykker, imens risene koger. Marinér tomaterne i olivenolie, citronsaft, salt, peber samt hakket basilikum og persille. Snit rødløget fint og bland sammen med tomaterne.
Step 6
Servér den varme risotto med tomatsalaten, enten toppet ovenpå eller som en salat på siden.
Tip
I butikken på Nordre Toldbod kan du altid finde solmodne tomater fra Frankrig i forskellige farver og former.
Andre forslag
Confit de canard og stegt bittersalat
Vores confiterede andelår fås i Netto og vores butik på Nordre Toldbod i julemånederne og k...
Tagliata af frilandscanette med rødbeder og syltede figner
Der er noget særlig delikat over canettens brystkød...
Andelår af frilandscanette med puré af pastinak og portvinsauce
Saftige andelår af frilandscanetten stegt i julede krydderier og serveret med smørmøre skiver af ...
Flødekartofler
Kaspers opskrift på flødekartofler er egentlig en kartoffelgratin. I stedet for fløde bruger han ...
Lakselasagne
Lakselasagne er en nem måde at servere fisk til aftensmad.
Hemmeligheden til den bedste o...
Citronsauce
Cremet, mild og syrlig – sådan skal oplevelsen af en citronsauce være. Og med Løgismose økologisk...
Kartoffelporresuppe
Fyld kurven med danske kartofler og porrer og smut i Netto efter Løgismoses økologiske mornaysauc...
Eggs Florentine
Denne klassiker serveres traditionelt med hollandaise. I Kaspers opskrift er saucen skiftet ud me...
