Syltede og rå jordskokker med Baeri i Caviar og ristede hasselnødder
SNACK TIL 4 PERSONER
Blød, fed, salt og sprød. Caviarens nøddetoner fremhæver sødmen i de både syltede og rå skiver jordskok, mens revet hasselnød bringer yderligere finesse til serveringen.
Gastronomisk udvikler & kok Christian Tørring | 01. oktober 2021 | Nr. 08 2021
INGREDIENSER
• 6 flotte og fast jordskokker
• ½ l neutral olie
• 30 g Baerii Caviar (kan købes på Føtex.dk eller i butikken på Nordre Toldbod)
• 6 ristede hasselnødder fra Piemonte

SÅDAN GØR DU
1. Vask jordskokker grundigt og kom dem i en lille gryde.
2. Dæk jordskokkerne med olie og sylt dem på lavt blus (ca. 100°C) til de er helt møre.
3. Lad jordskokkerne køle af i olien. Skær imens papirstynde skiver af den sidste jordskok og kom den i iskoldt vand i ca. 30 minutter.
4. Anret afkølede skiver af syltet jordskok med en flot portion caviar på hver skive. Læg en skive rå jordskok på toppen og riv på et rivejern ristet hasselnød udover.
Tip: Brug den afkølede olie til en dejlig jordskok-mayonnaise. Find opskriften på hjemmerørt mayonnaise her.