1/12/2019
|
Magasin 9 2019
Sveske–konfekt
Gå i det søde køkken og lav konfekt fra øverste skuffe, hvor de gode råvarer får lov at træde frem og tilsammen opnår en højere enhed. Nyd konfekten til jul, nytår eller en hvilken som helst anden anledning, hvor trangen til lidt sødt af højeste kvalitet skulle melde sig.
Ingredienser
- Ingredienser
- 1 dl Kahlua eller din egen favorit-alkohol
- 200 g svesker fra Agen uden sten
- 400 g marcipan fra Summerbird
- Marcona mandler til pynt
- 200 g chokolade til at dyppe konfekten i
Sådan gør du
Svesker
Step 1. Lad sveskerne trække i Kahlua natten over i en lukket bøtte, så de kan trække smag. Si sveskerne og hak dem. Bland svesker og marcipan til en ensartet masse og rul dem til ovale kugler.
Chokoladetemperering
Step 1. Smelt 3⁄4 af chokoladen over vandbad og tag den af varmen. Hak resten af chokoladen og vend den i den varme chokolade. Vend forsigtigt chokoladen mens den køler ned til 32 °C. Hæld chokoladen op i en smal, høj beholder.
Step 2. Tjek om chokoladen er tempereret ved at lave en lille prøve på en palet – hvis chokoladen størkner og ikke har striber, er den tempereret, som den skal.
Samling
Step 1. Stik en spids kniv ned i et stykke af sveskekonfekten og dyp den i chokolade, lad den dryppe lidt af og skrab evt. bunden af på beholderens kant.
Step 2. Sæt konfekten på et stykke bagepapir og dæk hullet fra kniven med en Marcona-mandel.
Tip
Tjek om chokoladen er tempereret ved at lave en lille prøve på en palet – hvis chokoladen størkner og ikke har striber, er den tempereret, som den skal.
Andre forslag
Tagliata af frilandscanette med rødbeder og syltede figner
Der er noget særlig delikat over canettens brystkød...
Andelår af frilandscanette med puré af pastinak og portvinsauce
Saftige andelår af frilandscanetten stegt i julede krydderier og serveret med smørmøre skiver af ...
Kryddersild med rygeost
Løgismose kryddersild har noter af allehånde, kanel, appelsin og peber. Giv de krydrerede smage m...
Pain Perdu med Suzette Sauce og vanilje creme fraiche
Arme riddere, French toast, Pain Perdu – kært barn har mange navne.
U...
Thailandsk kokossuppe – Tom Kha Gai
Med klassiske asiatiske ingredienser som limeblade...
Oeuf en meurette – Rodfrugter med pocheret æg
Klassisk burgundisk ret, også kendt som æg i rødvinssauce. Her får du vores kok Kaspers nyf...
Ossobuco med mos og gremolata
Ossobuco er en gammel egnsret fra Lombardiet, som dog ikke er gået af mode, nå...
Fiskefrikadeller med hjemmelavet grov remoulade
En mad med fiskefrikadeller og remoulade lyder måske mere som en mad, der hører til i madpa...