30/6/2023
|
Magasin 1 2023
Surf 'n' turf
Nogle vil sige alt, andre vil sige, at intet kan passe til den drilske kombination af bøf og hummer. Der udfordres både med kraft og grillsmag, samt sødme fra hummer og barbecue. Vores kokke og sommelier har fundet det perfekte match – Her får du opskriften på surf’n’turf og en skøn rosé, der matcher både hummer og barbecue. Velbekomme.
Ingredienser
- 4 stk krogmodnet ribeye
- 2 stk hummer
- Salt og friskkværnet peber
- Barbecue til hummerhaler
- 1 tsk tomatpuré
- 1 spsk Løgismose olivenolie
- Lidt hakket rosmarin , timian og hvidløg.
- 1 tsk soja
- Lidt røget salt
- 1 tsk brun farin
- 1 tsk eddike
- Sauce
- 2 stk modne tomater
- 2 spsk Løgismose olivenolie
- 1 tsk hakket basilikum
- ½ tsk hakket timian
- ½ stk citron saft og skal herfra
- 10 stk sorte oliven uden sten
- Salt og friskkværnet peber
- 1 tsk tomatpuré
- Lidt Piment d’Espelette
- Kød fra hummerkløer
Sådan gør du
Bøf og hummer
Step 1. Grill bøfferne lige inden servering til de er medium-rare. Husk at lade dem trække 3-5 minutter inden servering.
Step 2. Afliv hummeren og del den i klør og hale. Se side 18 hvor David Johansen viser dig hvordan.
Step 3. Bring en gryde vand kraftigt i kog. Læg først de fire kløer i det spilkogende vandet og kog i 2 minutter. Tilsæt nu de to haler og kog yderligere i 1 minut.
Step 4. Tag hummeren direkte op i iskoldt vand for at stoppe kogeprocessen. Pil hummerkødet ud af skallen. Halvér halerne så der er en 1⁄2 hale pr. person. Gem kødet fra kløerne til saucen.
Barbecue til hummerhaler
Step 1. Bland alle ingredienser godt sammen og pensl hummerhalerne med marinaden lige inden de grilles hårdt, ca. 1⁄2 minut.
Sauce
Step 1. Skold tomaterne kort og træk skindet af dem. Fjern kernerne og skær tomaterne i små tern.
Step 2. Hak oliven og kød fra hummerkløerne groft. Bland ingredienserne sammen til en let kold sauce.
Anretning
Step 1. Skær de grillede bøffer i passende skiver, og læg den barbeque-grillede hummerhale på ovenpå. Hæld saucen over retten lige enden servering. Servér med sæsonens spæde grøntsager og et glas kølig Tavel 2019.
Andre forslag
Tagliata af frilandscanette med rødbeder og syltede figner
Der er noget særlig delikat over canettens brystkød...
Andelår af frilandscanette med puré af pastinak og portvinsauce
Saftige andelår af frilandscanetten stegt i julede krydderier og serveret med smørmøre skiver af ...
Flødekartofler
Kaspers opskrift på flødekartofler er egentlig en kartoffelgratin. I stedet for fløde bruger han ...
Lakselasagne
Lakselasagne er en nem måde at servere fisk til aftensmad.
Hemmeligheden til den bedste o...
Kartoffelporresuppe
Fyld kurven med danske kartofler og porrer og smut i Netto efter Løgismoses økologiske mornaysauc...
Radicchio ripieno
At fylde grøntsager – verdure ripiene – er en klassisk italiensk tilberedningsmetode, og i denne ...
Sprøde svær, søde kastanjer og surkål
Efteråret i det sydlige Tyskland kalder på kraftfulde smage og tid til fordybelse om bordet.
...Strudel med græskar og salattern
Kürbisstrudel er en klassisk østrigsk efterårsvariant af salatost, en cremet ost, der smelter let...