Stegte kryddersild med æble og tomat
Sild til julefrokosten.
Ingredienser
- 1 kg sildefileter
- 100 g Løgismose rugmel
- ½ spsk Løgismose smør
- ½ spsk vindruekerneolie
- 1 spsk tomatpuré
- 10 dråber tabasco
- 1 dl vindruekerneolie
- 1 dl vand
- 5 dl blendede flåede tomater
- 1 dl æbleeddike
- 1 dl sukker
- 2 spsk karry
- 1 spsk sennepskorn
- 1 stk belle de boskoop æble
- Salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
Step 1.
Krydr sildefileterne med salt og peber og vend dem i rugmel. Steg dem sprøde og gyldne på en pande i lidt smør og vindruekerneolie. Dryp fisken af på køkkenrulle og læg sildefileterne i en bradepande eller en dyb beholder.
Step 2.
Kog de resterende ingredienser, undtaget æblet, og afkøl massen, inden den hældes over sildene. Lad fileterne trække i ca. 3 døgn på køl.
Step 3.
Inden servering skæres æblet i tynde skiver, uden kernehus og anrettes sammen med sildene.
Andre forslag
Sommerlig madtærte
Enkel og vegetarisk tærte med sprød butterdej og blød æggemasse. Brug solmodne tomater fra drivhu...
Kold majssuppe
En frisk, kold og raffineret majssuppe klar på kun få minutter, med en sødlig smag af majs samt f...
Tomatsalat med grillede nektariner og sardiner
En smuk sommersalat, der altid hitter – til både aperitiffen og grillmaden.
Klassisk rejemad med grillet citron-mayo
En delikat lille forret eller god frokost.
Rejemadden er både visuelt stimulerende med sin...
Avocadocarpaccio
Vegetarisk carpaccio og skønt tilbehør til grillet k...
Bruschetta
Italiensk appetizer eller frisk og mættende tilbehø...
Salade chèvre chaud
Gratineret gedeost og honning på ristet brød på en bund af sprøde salater vendt med fransk vinaig...
Salat med mormordressing på rygeost
Less is more – sådan lyder en kliché med godt hold...