30/9/2020
|
Magasin 6 2020
Sprødstegt surdejsbrød med hvidskimmelost og pære
Sprødt, smørstegt brød og stifter af faste, danske Clara Frijs-pærer giver det perfekte modspil, som den bløde, skimlede og fyldige råmælksbrie kræver. Nyd brødserveringen til frokost på en smuk efterårsdag eller som middagsmad serveret med fransk salat og dertil et glas mousserende og pirrende Pet Nath.
Ingredienser
- 4 skiver daggammelt surdejsbrød
- Olie eller smør til stegning
- Lagret Brie de Meaux eller anden hvidskimmelost
- ½ stk pære , fast og frisk, gerne Clara Frijs
- Lille håndfuld pekannøder , brækket over på midten
Sådan gør du
Step 1.
Tag osten ud af køleskabet en times tid før servering, så den tempereres.
Step 2.
Skær brødet i skiver og steg dem gyldne i smør eller olie, gerne med rosmarinkvist i fedtstoffet.
Step 3.
Tag brødet af, når det er gyldent og læg på køkkenrulle.
Step 4.
Skær osten i skiver og læg på det stadig lune brød. Skær pæren i stifter og anret på osten sammen med de halverede pekannødder.
Step 5.
Dryp med valnøddeolie, hvis du har.
Andre forslag
Tagliata af frilandscanette med rødbeder og syltede figner
Der er noget særlig delikat over canettens brystkød...
Flødekartofler
Kaspers opskrift på flødekartofler er egentlig en kartoffelgratin. I stedet for fløde bruger han ...
Citronsauce
Cremet, mild og syrlig – sådan skal oplevelsen af en citronsauce være. Og med Løgismose økologisk...
Kartoffelporresuppe
Fyld kurven med danske kartofler og porrer og smut i Netto efter Løgismoses økologiske mornaysauc...
Eggs Florentine
Denne klassiker serveres traditionelt med hollandaise. I Kaspers opskrift er saucen skiftet ud me...
Svampesauce
Kaspers nemmeste (og måske bedste) champignonsauce – nærmere introduktion behøves ikke.
Gorgonzolasauce
I stedet for den italienske gorgonzola tilsætter Kasper Løgismose bornholmsk blå ost, men vælg ak...
Radicchio ripieno
At fylde grøntsager – verdure ripiene – er en klassisk italiensk tilberedningsmetode, og i denne ...