Sprøde hønseæg med hestebønner og høost
Ingredienser
- 4 stk æg
- 2 l vand
- 1 dl lagereddike
- 50 g Løgismose hvedemel
- 1 stk sammenpisket æg
- 100 g istandgjorte hestebønner
- 20 g Løgismose smør
- 1 stk skalotteløg
- 1 fed hvidløg
- 100 g høost eller anden salt ost
- Salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
Step 1.
Slå æggene ud i hver sin kop eller skål. Kog 2 liter vand sammen med eddiken og pocher æggene et ad gangen i 3-4 minutter. Pisk med et piskeris vandet i bevægelse, så der dannes en spiral i midten, inden du forsigtigt vender hvert æg ud i vandet. På denne måde samler hviden sig omkring blommen. Læg æggene i isvand efterhånden, som de er færdige. Tag æggene op med en hulske og dup dem let med køkkenrulle, inden de paneres i denne rækkefølge; mel, sammenpisket æg og rasp.
Step 2.
Varm olien op til 170-180 grader, eller til den begynder at syde omkring en tændstik, og friter æggene i ca. 20 sekunder. I mellemtiden lunes hestebønnerne i lidt smør sammen med finthakket skalotteløg og hvidløg. Smag til med salt og peber og server straks.
Step 3.
Anret hestebønner og æg på tallerkner og riv Knas-osten over retten i rigelige mængder.
Andre forslag
Tagliata af frilandscanette med rødbeder og syltede figner
Der er noget særlig delikat over canettens brystkød...
Andelår af frilandscanette med puré af pastinak og portvinsauce
Saftige andelår af frilandscanetten stegt i julede krydderier og serveret med smørmøre skiver af ...
Flødekartofler
Kaspers opskrift på flødekartofler er egentlig en kartoffelgratin. I stedet for fløde bruger han ...
Lakselasagne
Lakselasagne er en nem måde at servere fisk til aftensmad.
Hemmeligheden til den bedste o...
Kartoffelporresuppe
Fyld kurven med danske kartofler og porrer og smut i Netto efter Løgismoses økologiske mornaysauc...
Radicchio ripieno
At fylde grøntsager – verdure ripiene – er en klassisk italiensk tilberedningsmetode, og i denne ...
Sprøde svær, søde kastanjer og surkål
Efteråret i det sydlige Tyskland kalder på kraftfulde smage og tid til fordybelse om bordet.
...Strudel med græskar og salattern
Kürbisstrudel er en klassisk østrigsk efterårsvariant af salatost, en cremet ost, der smelter let...