1/6/2021
|
Magasin 5 2021
Spidskål med creme fraiche og estragon
Grillmad kan være så meget mere end bøffer og pølser – ja faktisk kan det sagtens lade sig gøre at lave en komplet grillmiddag ud af grillede grønne sager.
Her får du 1 ud af 5 små serveringer med grillet grønt, som både kan fungere enkeltvis som frokostserveringer, som forret eller som tilbehør, men sammen udgør de en herlig grøn grillmenu, der er hyggelig at deles om.
Ingredienser
- 1 spidskål
- 1½ dl Løgismose creme fraiche 18%
- 5 stilke frisk estragon
- 2 spsk purløg
- 2 stk bananskalotteløg
- 2 spsk sherryeddike
- 1 spsk flydende honning
- Salt og peber
Sådan gør du
Step 1
Skræl skalotteløgene og skær dem i skiver. Vend dem i eddike og honning samt estragonstænglerne og smag til med salt og peber. Lad dem trække i et par timer før servering.
Step 2
Flæk spidskålet på langs og grill det ved medium varme, til det er mørt men med bid.
Step 3
Rør creme fraiche, hakket estragon, purløg, salt og peber sammen til en dressing.
Step 4
Skær spidskålet ud i grove stykker og anret på et fad med dressing i bunden og slut af med syltede skalotteløg.
Andre forslag
Tagliata af frilandscanette med rødbeder og syltede figner
Der er noget særlig delikat over canettens brystkød...
Andelår af frilandscanette med puré af pastinak og portvinsauce
Saftige andelår af frilandscanetten stegt i julede krydderier og serveret med smørmøre skiver af ...
Flødekartofler
Kaspers opskrift på flødekartofler er egentlig en kartoffelgratin. I stedet for fløde bruger han ...
Lakselasagne
Lakselasagne er en nem måde at servere fisk til aftensmad.
Hemmeligheden til den bedste o...
Citronsauce
Cremet, mild og syrlig – sådan skal oplevelsen af en citronsauce være. Og med Løgismose økologisk...
Kartoffelporresuppe
Fyld kurven med danske kartofler og porrer og smut i Netto efter Løgismoses økologiske mornaysauc...
Eggs Florentine
Denne klassiker serveres traditionelt med hollandaise. I Kaspers opskrift er saucen skiftet ud me...
Svampesauce
Kaspers nemmeste (og måske bedste) champignonsauce – nærmere introduktion behøves ikke.