• 0 Kurv

    Kurv overblik

    Du har ikke noget i din kurv endnu...
    Total (heraf moms: 0,00) 0,00

Souvlaki af lam

Souvlaki er græsk fastfood og betyder spyd på græsk. Hemmeligheden bag god souvlaki ligger dels i marinanden, dels i solmodne grøntsager og mørt kød uden sener. Souvlaki er et oplagt indslag på grillen, og som helt sikkert vil bringe minder fra Grækenland – især hvis de serveres med god, græsk salat og én (eller flere) af de græske rødvine vi her præsenterer.

Opskrift til 4 personer

INGREDIENSER

600 g skært lammekød (uden sener eller fedt), gerne lammefilet- eller mørbrad.
1 squash, skåret i trekanter
1 peberfrugt, skåret i trekanter
2 rødløg, skåret i trekanter
1 aubergine, i tynde skiver
Basilikum, en håndfuld store blade

Marinade:
1⁄2 dl olivenolie
1⁄2 citron, skallen heraf
Timian, finthakket
Rosmarin, finthakket
Salvie, finthakket
1 hvidløg, finthakket
1 cm rød chili
Salt
Peber

Sådan laver du souvlaki af lam

Rør marinaden sammen. Skær lammekødet i tern. Drys aubergine-skiverne med salt og lad dem trække og blive bløde i 30 minutter. Kom løg, peberfrugt, squash og lammekød i marinaden og lad det marinere, mens auberginen trækker med salten. Læg spyddene i blød i kold vand, så de ikke brænder sorte på grillen. Stik alle ingredienser skiftevis på de fugtige spyd, inkl. de store basilikumblade.

Steg spyddene på grillen 2-3 minutter på hver side. Servér souvlaki med puré af favabeans, tzatziki eller græsk salat.