1/4/2020
|
Magasin 2 2022
Salade Niçoise
Opskriften har vi frem fra et af de gamle vinklub-magasiner fra 1998. Måske det bedste bud på Salade Niçoise, hvor udviklingen for Løgismose butik på Nordre Toldbod i 1990’erne fint afspejles i ingredienslisten. Med andre ord en Salade Niçoise med råvarer i en sådan kvalitet, de har fået lov at blive vores sortiment i mange, mange år!
I glasset anbefaler vores sommelier en af de smukke lyserøde vine fra Domaine Gavoty.
Ingredienser
- Salat
- 1 bakke vagtelæg
- 1 stk stort salathoved
- 2 stk store bøftomater
- 1 stk rødløg , gerne sorten Roscoff
- 1 glas tun , Maruzzella
- 1 glas ansjoser , Maruzzella
- Dressing
- 6 spsk god olivenolie
- 3 tsk sherryeddike , Emilio Lustau
- Citronsaft
- Salt og friskkværnet peber
- Pynt
- Lidt krydderurter , f.eks. kørvel, brøndkarse eller rød skovsyre
- Brød
Sådan gør du
Step 1
Kog vagtelæggene smilende i 3 min. Køl dem hurtigt ned, og pil derefter.
Step 2
Pisk en dressing af olivenolie og sherryeddike, smagt til med salt, peber og citronsaft.
Step 3
Skyl, rens og udskær salat, tomater og rødløg. Anret med tun, oliven og vagtelæg på et smukt stort fad.
Step 4
Dryp med dressingen, og anret til sidst ansjoserne på toppen.
Tip
Spis med rigtig godt brød – mere olivenolie og nyd et køligt glas Gavoty til.
Tip
Du finder alle ingredienserne til Salade Niçoise hos Løgismose, Nordre Toldbod.
Andre forslag
Hummerbisque med stegt hummer og urteolie
Vores kokke i Løgismose Køkken på Fyn har tilberedt ...
Hummerbisque med hvid fisk og purløg
En bisque er en klassisk fransk suppe tilberedt på...
Hummerbisque med rejer, fløde og fennikel crudité
En klassiker uden sammenligning.
Hummerbisque med fraiche, brødcroutoner og dild
En (næsten) hjemmelavet hummerbisque tilberedt på ...
Grønkålssalat med figner, appelsiner og valnødder
En vintersalat med sprød grønkål, friske og søde figner, saftige appelsiner, sprøde æbler og val...
Østers au naturel
For den mest autentiske østersoplevelse: servér øs...
Østers med “Gin & Tonic” granité
Vores Kok kasper har forvandlet