28/2/2019
|
Magasin 2 2019
Ribeye steak
Med glaseret rødbede og ristede morkler. Okseribeyen er en af de mest eftertragtede udskæringer til en saftig steak. En af årsagerne er den kraftige fedtmarmorering, der giver en saftig, mør og smagfuld spiseoplevelse. I denne opskrift serverer vi det flotte stykke kød med glaserede rødbeder og smørristede morkler. Morkler er en fantastiske spisesvamp, som understreger kødets dybe umaminoter og tilføjer krydrede noter af nødder, skovbund og endda trøffel.
Ingredienser
- 500 g ribeye steaks
- 500 g rødbede , skrællet
- 20 g sukker
- ½ dl eddike
- 200 g rosenkålsblade
- 50 g Løgismose smør
- 4 stk skalotteløg , pillet og skåret i kvarte
- 100 g friske morkler , renset og skåret i skiver på langs
- 1 bundt tallerkensmækker
Sådan gør du
Step 1.
Pres halvdelen af rødbederne til saft, resten skæres i mindre, rustikke stykker og koges i saften med sukker og eddike, til de er møre og rødbedesaften er reduceret ind.
Step 2.
Ribey krydres og steges til ønsket stegegrad, inden den er stegt helt færdig tilsættes 25 g smør, løg og morkler som, steges med de sidste par minutter. Imens ribeyen hviler, dampes kålen i 1 minut i en kasserolle med de sidste 25g smør.
Step 3.
Skær ribeyen i steaks, anret med løg, morkler og smørret fra panden. Kål og rødbede arrangeres ved siden af kødet og masser af tallerkensmækker på toppen.
Tip
Find friske morkler i gourmetsupermarkedet på Nordre Toldbod når udbuddet tillader det! Følg med på Facebook og hold dig opdateret.
Andre forslag
Flødekartofler
Kaspers opskrift på flødekartofler er egentlig en kartoffelgratin. I stedet for fløde bruger han ...
Lakselasagne
Lakselasagne er en nem måde at servere fisk til aftensmad.
Hemmeligheden til den bedste o...
Citronsauce
Cremet, mild og syrlig – sådan skal oplevelsen af en citronsauce være. Og med Løgismose økologisk...
Radicchio ripieno
At fylde grøntsager – verdure ripiene – er en klassisk italiensk tilberedningsmetode, og i denne ...
Sprøde svær, søde kastanjer og surkål
Efteråret i det sydlige Tyskland kalder på kraftfulde smage og tid til fordybelse om bordet.
...Strudel med græskar og salattern
Kürbisstrudel er en klassisk østrigsk efterårsvariant af salatost, en cremet ost, der smelter let...
Gratin Dauphinois og koteletter af dyreryg
Gratin Dauphinois – luksusudgaven af flødekartofler – fra det sydøstlige Frankrig får dybde af ef...