Råstegt hummer
Som de vise mænd fra østerland godt kan lide den.
Ingredienser
- 2 stk hummer a 600 g (dansk er at foretrække)
- 1 stk stort skalotteløg
- 1 fed hvidløg
- Lidt frisk rød chili
- 1 cm skrællet frisk ingefær , fintrevet
- ½ tsk madraskarry
- ¼ stk citron saften herfra
- 100 g Løgismose smør
- 1 dl vand
- 4 stk tørrede abrikoser
- 4 stk tørrede figner
- 6 stk store saltede grønne oliven udstenet
- 4 håndfulde frisk spinat , omhyggeligt skyllet og slynget fri for vand
Sådan gør du
Step 1.
Sæt en stor gryde over med masser af vand til hummeren.
Step 2.
Sauter skalotteløg, hvidløg, chili, ingefær og karry i en gryde med lidt af smøren. Tilsæt saft af den halve citron og 1 dl vand. Kog det hele godt igennem og pisk eller blend smørret i blandingen med en stavblender. Smag omhyggeligt til med salt og peber samt eventuelt yderligere citronsaft.
Step 3.
Skær abrikoser, figner, dadler og oliven i ”stifter”.
Step 4.
Dræb hummeren med et stik i nakken og blancher herefter 3 minutter i det spilkogende vand.
Step 5.
Tag hummeren op af gryden og afkøl i isvand.
Step 6.
Pil hummeren ud af skallen evt. med hjælp fra vores skaldyrssæt fra De Buyer. Flæk halen på langs og fjern eventuelt tarmen.
Step 7.
Krydr omhyggeligt med salt og peber og steg hummerkødet 1 minut på hver side i smør ved god varme med en kvist frisk rosmarin.
Step 8.
Sauter spinaten i lidt smør og krydr med salt og peber.
Step 9.
Anret spinaten på lune tallerkener. Anret her på hummeren dekorativt og pynt med oliven, figen og abrikos og slut med saucen.
Tip
Kog eventuelt hummerfond på skallerne.
Andre forslag
Radicchio ripieno
At fylde grøntsager – verdure ripiene – er en klassisk italiensk tilberedningsmetode, og i denne ...
Sprøde svær, søde kastanjer og surkål
Efteråret i det sydlige Tyskland kalder på kraftfulde smage og tid til fordybelse om bordet.
...Strudel med græskar og salattern
Kürbisstrudel er en klassisk østrigsk efterårsvariant af salatost, en cremet ost, der smelter let...
Gratin Dauphinois og koteletter af dyreryg
Gratin Dauphinois – luksusudgaven af flødekartofler – fra det sydøstlige Frankrig får dybde af ef...
Klassisk paella
En sommerlig paella, som bygger på klassiske spanske tilberedningsmetoder, men som tilføjes et no...
Sommerlig madtærte
Enkel og vegetarisk tærte med sprød butterdej og blød æggemasse. Brug solmodne tomater fra drivhu...
Saltimbocca på kylling og Ajo Blanco
Nyfortolkning af klassisk saltimbocca med Løgismose kylling, salvie og lufttørret skinke – rullet...
Kold majssuppe
En frisk, kold og raffineret majssuppe klar på kun få minutter, med en sødlig smag af majs samt f...