31/8/2020
|
Magasin 5 2020
Pluma af sortfodsgris med grillet ratatouille
Selvom vi nu skriver september og dermed efterår, er der ingen grund til at pakke grillen væk. Glæd smagsløg og forlæng sommerstemningen med denne opskrift på pluma, som er en udskæring af sortfodsgrisen, der rummer en dyb, ren og rig smag. Kødets smukke marmorering sikrer en vidunderlig saftighed og serveret med grillet ratatouille med masser af olivenolie og de letløbne Chianti-vine, er du sikret en middag i absolut særklasse!
Ingredienser
- 800 g pluma af sortfodsgris
- 2 små auberginer , skåret i 3 mm tykke skiver, drysset med salt, som den trækker med ca. 30 minutter
- 2 små squash , skåret i 3 mm tykke skiver, drysset med salt, som den trækker med ca. 30 minutter
- 3 peberfrugter , én af hver farve, befriet for kerner og skåret i lange strimler
- 2 store rødløg , skåret i både
- 1 bakke San Marzano tomater , halveret
- Basilikum
- Rosmarin
- Merian
- 1 økologisk citron
- Olivenolie
- Salt og peber
Sådan gør du
Step 1.
Tænd op i grillen og sørg for at den er helt varm.
Step 2.
Dup auberginer og squash tørre med køkkenrulle og marinér i olivenolie.
Step 3.
Marinér peberfrugt, tomater og rødløg i olivenolie. Obs: Tomaterne kan grilles hele på stænglerne, hvis du har købt sådanne.
Step 4.
Grill alle grøntsager til de er møre og riv skallen af citronen hen over og pluk krydderurterne henover og krydr med peber. Obs: Peberfrugter og løg krydres tillige med salt.
Step 5.
Hold grøntsagerne varme, imens plumaen grilles.
Step 6.
Krydr pluma med salt og peber, dryp med olivenolie og rosmarinblade. Grill plumaen ca. 3 minutter på hver side på en brandvarm grill.
Step 7.
Lad kødet hvile i 5 minutter, giv det 1 minut på hver side igen og skær det i tynde skiver. Servér med de lune grøntsager.
Andre forslag
Tagliata af frilandscanette med rødbeder og syltede figner
Der er noget særlig delikat over canettens brystkød...
Andelår af frilandscanette med puré af pastinak og portvinsauce
Saftige andelår af frilandscanetten stegt i julede krydderier og serveret med smørmøre skiver af ...
Flødekartofler
Kaspers opskrift på flødekartofler er egentlig en kartoffelgratin. I stedet for fløde bruger han ...
Lakselasagne
Lakselasagne er en nem måde at servere fisk til aftensmad.
Hemmeligheden til den bedste o...
Citronsauce
Cremet, mild og syrlig – sådan skal oplevelsen af en citronsauce være. Og med Løgismose økologisk...
Kartoffelporresuppe
Fyld kurven med danske kartofler og porrer og smut i Netto efter Løgismoses økologiske mornaysauc...
Svampesauce
Kaspers nemmeste (og måske bedste) champignonsauce – nærmere introduktion behøves ikke.
Gorgonzolasauce
I stedet for den italienske gorgonzola tilsætter Kasper Løgismose bornholmsk blå ost, men vælg ak...