1/7/2021
|
Magasin 6 2021
Pissaladière med coeur de boeuf og ansjoser
Pissaladière går også noget mere simpelt under kaldenavnet "den franske pizza" og er en gastronomisk specialitet, som har sin oprindelse i Ligurien men nok er mest kendt fra det sydfranske.
Den traditionelle pissaladière toppes med masser af løg, oliven og ansjoser – alle elementer er også at finde på vores version, som toppes med en generøs skive solmoden bøftomat, inden de små portions-anretninger bages.
En umami-spækket servering, som egner sig ganske strålende til en solskins-frokost, men til middag har de også sin berettelse; i begge tilfælde må vi dog understrege vigtigheden af iskold rosé i glasset.
Ingredienser
- 1 plade god butterdej
- ½ glas anjoser
- 1 glas sort oliventapenade
- Friske middelhavsurter
- 2 bøftomater
- 1 salatløg
- 2 fed hvidløg
- Løgismose ekstra jomfruolivenolie
- Salt
- Piment d’Espelette
Sådan gør du
Step 1
Skær salatløg, skalotteløg og hvidløg i papirs-tynde skiver, gerne på mandolinjern.
Step 2
Rul butterdejen godt ud, så den ikke hæver for meget ved bagning. Udstik butterdejen i 4 små cirkler, hvis du vil lave portions-anretning, og ellers én stor.
Step 3
Smør de små pander med olie og placér de små butterdejscirkler i panden; de må gerne stikke en smule udover kanten. Alternativt kan du bage pissaladièren på en bageplade i ovnen.
Step 4
Smør dejen med oliventapenade og fordel løg og hvidløg udover. Tilsæt ansjoser og en tyk skive tomat pr. pande eller flere, hvis du bager en hel.
Step 5
Dryp med olivenolie og drys med Piment d’Espelette og havsalt. Bag i en forvarmet ovn ved 220 °C varmluft, til de er gyldne – ca. 20-30 minutter
Tip
Brug en blinispande til dine Pissaladiére. Alternativ kan en bageplade bruges til at lave én stor Pissaladiére
Andre forslag
Radicchio ripieno
At fylde grøntsager – verdure ripiene – er en klassisk italiensk tilberedningsmetode, og i denne ...
Sprøde svær, søde kastanjer og surkål
Efteråret i det sydlige Tyskland kalder på kraftfulde smage og tid til fordybelse om bordet.
...Strudel med græskar og salattern
Kürbisstrudel er en klassisk østrigsk efterårsvariant af salatost, en cremet ost, der smelter let...
Gratin Dauphinois og koteletter af dyreryg
Gratin Dauphinois – luksusudgaven af flødekartofler – fra det sydøstlige Frankrig får dybde af ef...
Klassisk paella
En sommerlig paella, som bygger på klassiske spanske tilberedningsmetoder, men som tilføjes et no...
Sommerlig madtærte
Enkel og vegetarisk tærte med sprød butterdej og blød æggemasse. Brug solmodne tomater fra drivhu...
Saltimbocca på kylling og Ajo Blanco
Nyfortolkning af klassisk saltimbocca med Løgismose kylling, salvie og lufttørret skinke – rullet...
Kold majssuppe
En frisk, kold og raffineret majssuppe klar på kun få minutter, med en sødlig smag af majs samt f...