30/3/2021
|
Magasin 3 2022
Pasta Limone
Citroner er et af det grønne spisekammers mest alsidige frugter og de syrlige, smukt gule citroner kan bidrage positivt til de fleste retter.
Ingredienser
- 400 g tørret pasta , af den bedste kvalitet du kan opstøve
- 1 fed hvidløg , pillet og hakket fint
- 1 spsk olivenolie
- 80 g smør
- 1 stk økologisk citron
- 2 cm frisk, rød chili
- 100 g parmesan , friskrevet
- 20 stk gambas eller jomfruhummerhaler , pillede og befriet for tarmen
- Salt og peber
Sådan gør du
Step 1.
Marinér gambas/jomfruhummerhaler med den fintsnittede chili og hvidløg i olivenolie. Krydr med salt og peber.
Step 2.
Kog pastaen, som du bedst kan lide den, men i lidt mindre vand end du plejer. Personligt er jeg mest til stadiet lige efter al dente. Hold den varm.
Step 3.
Steg gambas/jomfruhummerhaler ved hård varme, knap et minut på hver side og tag dem af panden.
Step 4.
Hæld den færdigkogte pasta med en lille smule af kogevandet over i panden og sving, så panden koges af og smagen af skaldyrene blandes med pastaen og kogevandet.
Step 5.
Skær smørret i tern og bland det med citronsaft, fintrevet citronskal og parmesan. Vend det omhyggeligt sammen med pastaen, smag til med salt og peber. Servér med det samme.
Tip
Find friske italienske citroner i vores butik på Nordre Toldbod
Andre forslag
Radicchio ripieno
At fylde grøntsager – verdure ripiene – er en klassisk italiensk tilberedningsmetode, og i denne ...
Sprøde svær, søde kastanjer og surkål
Efteråret i det sydlige Tyskland kalder på kraftfulde smage og tid til fordybelse om bordet.
...Strudel med græskar og salattern
Kürbisstrudel er en klassisk østrigsk efterårsvariant af salatost, en cremet ost, der smelter let...
Gratin Dauphinois og koteletter af dyreryg
Gratin Dauphinois – luksusudgaven af flødekartofler – fra det sydøstlige Frankrig får dybde af ef...
Klassisk paella
En sommerlig paella, som bygger på klassiske spanske tilberedningsmetoder, men som tilføjes et no...
Sommerlig madtærte
Enkel og vegetarisk tærte med sprød butterdej og blød æggemasse. Brug solmodne tomater fra drivhu...
Saltimbocca på kylling og Ajo Blanco
Nyfortolkning af klassisk saltimbocca med Løgismose kylling, salvie og lufttørret skinke – rullet...
Kold majssuppe
En frisk, kold og raffineret majssuppe klar på kun få minutter, med en sødlig smag af majs samt f...