Spaghetti n' meatballs
Ingredienser
- Kødboller
- ½ stk grøn chili
- 1 stk stort rødløg
- 1 fed hvidløg
- 400 g hakket oksekød
- 1 spsk tomatpuré
- ½ tsk paprika
- 2 tsk salt
- ½ dl olivenolie
- 4 stk sort peberkorn
- Tomatsauce
- 2 fed hvidløg
- 2 stk rødløg
- ½ stk grøn chili
- 1 dl hvidvin
- 2 stk røde peberfrugter
- 1 stk gulerod
- 2 dåser hakkede tomater
- ½ dl olivenolie
- 1 bundt frisk basilikum hakket
- Lidt rørsukker
- Salt og friskkværnet peber
- 1 pakke spaghetti
- 1 stk god parmesanost
Sådan gør du
Kødboller
Step 1. Hak chili, løg og hvidløg fint. Bland herefter alle ingredienser sammen og rør farsen sej med en grydeske, det tager nok et par min. stil den på køl ½ times tid. Når farsen har sat sig, formes små boller som steges gyldne på panden. Når de er færdige kommes de i et ildfast fad.
Tomatsauce
Step 1. Hak hvidløg, rødløg og chili fint. Sauter det af i en gryde uden det tager farve. Når løgene er blanke tilsættes hvidvin og reduceres ind til det halve. Fjern kernerne fra peberfrugterne og snit dem groft. Skræl guleroden og snit den i i tynde skiver, kom peberfrugter, gulerod og hakkede tomater i gryden og lad det simre i ca. 30 min. under låg.
Step 2. Med en stavblender blendes saucen, hæld oliven olien i lidt af gangen og herefter basilikum, gem lidt til pynt. Smag til med salt, peber og rørsukker.
Step 3. Hæld saucen over kød bollerne og varm det i ovnen i ca. 10 min.
Step 4. Kog pastaen i letsaltet vand. Server retten med masser af revet parmesanost.
Andre forslag
Radicchio ripieno
At fylde grøntsager – verdure ripiene – er en klassisk italiensk tilberedningsmetode, og i denne ...
Sprøde svær, søde kastanjer og surkål
Efteråret i det sydlige Tyskland kalder på kraftfulde smage og tid til fordybelse om bordet.
...Strudel med græskar og salattern
Kürbisstrudel er en klassisk østrigsk efterårsvariant af salatost, en cremet ost, der smelter let...
Gratin Dauphinois og koteletter af dyreryg
Gratin Dauphinois – luksusudgaven af flødekartofler – fra det sydøstlige Frankrig får dybde af ef...
Klassisk paella
En sommerlig paella, som bygger på klassiske spanske tilberedningsmetoder, men som tilføjes et no...
Sommerlig madtærte
Enkel og vegetarisk tærte med sprød butterdej og blød æggemasse. Brug solmodne tomater fra drivhu...
Saltimbocca på kylling og Ajo Blanco
Nyfortolkning af klassisk saltimbocca med Løgismose kylling, salvie og lufttørret skinke – rullet...
Kold majssuppe
En frisk, kold og raffineret majssuppe klar på kun få minutter, med en sødlig smag af majs samt f...