Hjemmelavede forårsruller
Med sur/sød relish og radise salat
Ingredienser
- Fyld
- 400 g hakket oksekød
- 1 bakke sukkerærter
- 1 stk rødløg
- ½ stk spidskål
- ½ stk chili ingefær
- 1 fed hvidløg
- 1 spsk sesamfrø
- ½ dl ristet sesamolie
- 1 bundt koriander
- 1 tsk tamari soja
- 1 spsk citronsaft
- 1 pakke forårsrulledej , gerne ca. 20x20 cm
- 1 l vindruekerneolie
- Relish
- ½ stk ingefær
- 1 stk citrongræs
- 1 fed hvidløg
- 1 stk chili
- 1 stk salatløg
- 2 stk lime
- ½ dl sesamolie
- 1 spsk honning
- Salat
- 1 stk kinaradise
- 1 spsk tamari soja
- 1 spsk sesamolie
- 1 tsk piment d’espelette
- 1 spsk sesam gerne sort
Sådan gør du
Forårsruller
Step 1. Alle grønsager snittes fint. Varm en wok godt op, rist kødet af i sesam olien, tilsæt det snittet grønt og sesam frøene. Tilsæt citron saft og soja.
Step 2. Lad det simre i ca. 2 min. og tag det så af varmen.
Step 3. Gør et stykke bagepapir klar med lidt hvede mel på. Læg et stykke dej ud så et af hjørnerne peger imod dig. Læg derefter 2 spsk. fyld i en stribe på ca. 10 cm. Fold siderne ind og rul spids mod spids. Læg dem herefter over på bagepapiret og fortsæt med resten.
Step 4. Varm olie op til ca. 180 grader og steg dem heri.
Relish
Step 1. Riv ingefær, citrongræs, chili, hvidløg, skallen af limefrugterne og salat løget på et rivejern til en slags pure rør honning og olien i stille og roligt, og til sidst smages der til med lime saft.
Salat
Step 1. På et mandolinjern, skæres tynde strimler af den skrællet Kina radise, de lægges i isvand i en halv times tid. Soja og olien blandes sammen, og de nu udvandet strimler dryppes rigtig godt af, og vendes godt sammen med marinaden.
Step 2. Drys med sesam og lidt piment d’Espelette eller paprika.
Andre forslag
Radicchio ripieno
At fylde grøntsager – verdure ripiene – er en klassisk italiensk tilberedningsmetode, og i denne ...
Sprøde svær, søde kastanjer og surkål
Efteråret i det sydlige Tyskland kalder på kraftfulde smage og tid til fordybelse om bordet.
...Strudel med græskar og salattern
Kürbisstrudel er en klassisk østrigsk efterårsvariant af salatost, en cremet ost, der smelter let...
Gratin Dauphinois og koteletter af dyreryg
Gratin Dauphinois – luksusudgaven af flødekartofler – fra det sydøstlige Frankrig får dybde af ef...
Klassisk paella
En sommerlig paella, som bygger på klassiske spanske tilberedningsmetoder, men som tilføjes et no...
Sommerlig madtærte
Enkel og vegetarisk tærte med sprød butterdej og blød æggemasse. Brug solmodne tomater fra drivhu...
Saltimbocca på kylling og Ajo Blanco
Nyfortolkning af klassisk saltimbocca med Løgismose kylling, salvie og lufttørret skinke – rullet...
Kold majssuppe
En frisk, kold og raffineret majssuppe klar på kun få minutter, med en sødlig smag af majs samt f...