Løgismose i Netto
Grøntsagslasagne
Ingredienser
- 2 stk store auberginer
- 10 stk tomater eller 2 dåser flåede tomater
- 1 spsk tomatpuré
- 50 g hakket soltørret tomat
- 1 stk rødløg
- 1 stk grøn courgette i tern
- 6 fed hvidløg
- 2 dl hvidvin
- 1 bundt frisk basilikum
- 1 dl grøntsagsbouillon
- 200 g parmesanost
- 2 stk friske mozzarellaost af 125 g
- 1 pakke lasagneplader
- olivenolie
- æbleeddike
- Salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
Step 1.
Skær auberginerne i 1 cm tykke skiver på langs og salt dem let på begge sidder. Lad dem trække i 10-15 minutter.
Step 2.
Imens skæres løg, hvidløg og courgette i fine tern og svitses let i olivenolie. Når løg og courgetter er let gyldne, tilsættes hvidvin og lad det koge godt ind. Skær de friske tomater i tern.
Step 3.
Når løgene er bløde og hvidvinen næsten væk tilsættes tomatpuré og efter 30 sekunders stegning tilsættes de friske tomater i tern (eller dåsetomaterne) samt soltørret tomat. Hæld derefter bouillonen på.
Step 4.
Lad nu grøntsagerne simre godt ind til en kraftig tomatsovs. Smag til med salt, peber og æbleeddike.
Step 5.
Dryp aubergineskiverne godt af, pensel dem med lidt olie, og steg dem nu gyldne på en varm pande.
Step 6.
Saml lasagnen: Lidt tomatsauce i bunden, så pastaplader, så tomat igen, auberginer, masser af frisk basilikum lidt plukket mozzarella og et drys parmesan. Fortsæt til fadet er fyldt op. Slut af med tomat, auberginer og parmesan på toppen.
Step 7.
Bag lasagnen midt i ovnen til overfladen er gylden og lasagnepladerne gennembagte og møre. Det tager 30-40 minutter ved 185 °C grader.
Step 8.
Tag den ud og lad hvile i 10 minutter inden servering.
Servering
Step 1. Server med brød og en god salat.
Andre forslag
Tagliata af frilandscanette med rødbeder og syltede figner
Der er noget særlig delikat over canettens brystkød...
Andelår af frilandscanette med puré af pastinak og portvinsauce
Saftige andelår af frilandscanetten stegt i julede krydderier og serveret med smørmøre skiver af ...
Flødekartofler
Kaspers opskrift på flødekartofler er egentlig en kartoffelgratin. I stedet for fløde bruger han ...
Lakselasagne
Lakselasagne er en nem måde at servere fisk til aftensmad.
Hemmeligheden til den bedste o...
Citronsauce
Cremet, mild og syrlig – sådan skal oplevelsen af en citronsauce være. Og med Løgismose økologisk...
Kartoffelporresuppe
Fyld kurven med danske kartofler og porrer og smut i Netto efter Løgismoses økologiske mornaysauc...
Svampesauce
Kaspers nemmeste (og måske bedste) champignonsauce – nærmere introduktion behøves ikke.
Gorgonzolasauce
I stedet for den italienske gorgonzola tilsætter Kasper Løgismose bornholmsk blå ost, men vælg ak...