1/1/1970 |
Mayonnaise
Rør din egen klassiske mayonnaise.
Ingredienser
- 1 stk æggeblommer
- 1½ dl vindruekerneolie
- 1 spsk dijonsennep
- Salt og friskkværnet peber
- Lidt hvidvinseddike
Sådan gør du
Step 1.
Pisk æggeblommen, salt, sennep og en anelse hvidvinseddike med en elpisker, til det er tykt og hvidt.
Step 2.
Pisk herefter olien i i en tynd stråle – det er vigtigt, at det foregår stille og roligt, så mayonnaisen ikke skiller. Fortsæt indtil du har en god tyk og "skælvende" mayo.
Step 3.
Smag til med salt og friskkværnet peber, og eventuelt lidt ekstra eddike.
Andre forslag
Linsesalat med spinat og citron
Med sit tårnhøje indhold af antioxidanter og mineraler er linser foruden sin velsmag også uhyre s...
Quinoasalat med bagte gulerødder og spicy hummus
En mættende måltidssalat skabt med inspiration fra...
Hjemmelavet falafel
Med grillet agurk og avocado i fladbrød.
Bagte rødbeder med hummus
En simpel ret, hyggelig at dele.
Perlebygsalat med æbler, jordskokker, grønkål og hasselnødder
Med de rette komponenter kan en salat sagtens være både velsmagende og mættende. En god bas...
Sauce til and og flæskesteg
Fra kokkene på Nordre Toldbod