1/7/2021
|
Magasin 6 2021
Lyngrillet hamachi med spæde grøntsager i escabeche
En fremragende forret eller en del af et dele-måltid i sommervarmen. Send fadet rundt blandt de spisende og følg trop med den kølige Provence-rosé, som netop har dét vinøse væsen, som denne ret kræver.
Ingredienser
- 400 g hamachi-filet
- 4 små gulerødder med top
- 1 rød peberfrugt
- 1 fennikel
- 2 stængler bladselleri
- 3 fed hvidløg i tynde skiver
- 1 hakket skalotteløg
- 2 grønne tomater
- 1 spsk korianderfrø
- 1 tsk Piment d’Espelette
- 1½ dl olivenolie
- Salt og peber
- 1 citron , skallen herfra
- ½ dl sherry vineddike
- 1 dl tør hvidvin
Sådan gør du
Step 1.
Snit hvidløg i tynde skiver og hak skalotteløg fint.
Step 2.
Varm olivenolie op i en gryde, og sautér de hakkede løg og hvidløg til de bliver klare.
Step 3.
Tilsæt eddike, hvidvin, citronskal, korianderfrø, Piment d'Espelette og salt. Lad væsken koge op, sluk for varmen og lad den køle af mens grøntsagerne grilles.
Step 4.
Skyl og rens gulerødder, løg, fennikel, peberfrugt og bladselleri og skær ud i grove stykker. Grill grøntsagerne til de er møre men har bid. Læg grøntsagerne i et fad, hæld syltelagen over og lad dem trække mindst 2 timer.
Step 5.
Grill olie-indsmurt hamachifilet få sekunder på hver side og læg derefter på køl samtidig med de syltede, grillede grøntsager.
Step 6.
Anret skiver af hamachifilet på et stort fad og kom de syltede grøntsager og syltelagen udover.
Tip
Hamachi eller yellowtail kingfish er en japansk fiskeart, som vi gennem Fiskerikajen og deres samarbejde med et dygtigt dansk opdræt har haft glæden af at stifte bekendtskab med. Den faste, lyse fisk i tun-familien byder på mørt, nærmest cremet og fast filet-kød, som sagtens kan nydes som sashimi eller her i den klassiske spanske escabeche-tilberedning, hvor den lynsteges og får selskab af grillede grøntsager og en eddike-syrlig lage
Andre forslag
Radicchio ripieno
At fylde grøntsager – verdure ripiene – er en klassisk italiensk tilberedningsmetode, og i denne ...
Sprøde svær, søde kastanjer og surkål
Efteråret i det sydlige Tyskland kalder på kraftfulde smage og tid til fordybelse om bordet.
...Strudel med græskar og salattern
Kürbisstrudel er en klassisk østrigsk efterårsvariant af salatost, en cremet ost, der smelter let...
Gratin Dauphinois og koteletter af dyreryg
Gratin Dauphinois – luksusudgaven af flødekartofler – fra det sydøstlige Frankrig får dybde af ef...
Klassisk paella
En sommerlig paella, som bygger på klassiske spanske tilberedningsmetoder, men som tilføjes et no...
Sommerlig madtærte
Enkel og vegetarisk tærte med sprød butterdej og blød æggemasse. Brug solmodne tomater fra drivhu...
Saltimbocca på kylling og Ajo Blanco
Nyfortolkning af klassisk saltimbocca med Løgismose kylling, salvie og lufttørret skinke – rullet...
Kold majssuppe
En frisk, kold og raffineret majssuppe klar på kun få minutter, med en sødlig smag af majs samt f...