1/7/2021
|
Magasin 6 2021
Lyngrillet hamachi med spæde grøntsager i escabeche
En fremragende forret eller en del af et dele-måltid i sommervarmen. Send fadet rundt blandt de spisende og følg trop med den kølige Provence-rosé, som netop har dét vinøse væsen, som denne ret kræver.
Ingredienser
- 400 g hamachi-filet
- 4 små gulerødder med top
- 1 rød peberfrugt
- 1 fennikel
- 2 stængler bladselleri
- 3 fed hvidløg i tynde skiver
- 1 hakket skalotteløg
- 2 grønne tomater
- 1 spsk korianderfrø
- 1 tsk Piment d’Espelette
- 1½ dl olivenolie
- Salt og peber
- 1 citron , skallen herfra
- ½ dl sherry vineddike
- 1 dl tør hvidvin
Sådan gør du
Step 1.
Snit hvidløg i tynde skiver og hak skalotteløg fint.
Step 2.
Varm olivenolie op i en gryde, og sautér de hakkede løg og hvidløg til de bliver klare.
Step 3.
Tilsæt eddike, hvidvin, citronskal, korianderfrø, Piment d'Espelette og salt. Lad væsken koge op, sluk for varmen og lad den køle af mens grøntsagerne grilles.
Step 4.
Skyl og rens gulerødder, løg, fennikel, peberfrugt og bladselleri og skær ud i grove stykker. Grill grøntsagerne til de er møre men har bid. Læg grøntsagerne i et fad, hæld syltelagen over og lad dem trække mindst 2 timer.
Step 5.
Grill olie-indsmurt hamachifilet få sekunder på hver side og læg derefter på køl samtidig med de syltede, grillede grøntsager.
Step 6.
Anret skiver af hamachifilet på et stort fad og kom de syltede grøntsager og syltelagen udover.
Tip
Hamachi eller yellowtail kingfish er en japansk fiskeart, som vi gennem Fiskerikajen og deres samarbejde med et dygtigt dansk opdræt har haft glæden af at stifte bekendtskab med. Den faste, lyse fisk i tun-familien byder på mørt, nærmest cremet og fast filet-kød, som sagtens kan nydes som sashimi eller her i den klassiske spanske escabeche-tilberedning, hvor den lynsteges og får selskab af grillede grøntsager og en eddike-syrlig lage
Andre forslag
Tagliata af frilandscanette med rødbeder og syltede figner
Der er noget særlig delikat over canettens brystkød...
Andelår af frilandscanette med puré af pastinak og portvinsauce
Saftige andelår af frilandscanetten stegt i julede krydderier og serveret med smørmøre skiver af ...
Flødekartofler
Kaspers opskrift på flødekartofler er egentlig en kartoffelgratin. I stedet for fløde bruger han ...
Lakselasagne
Lakselasagne er en nem måde at servere fisk til aftensmad.
Hemmeligheden til den bedste o...
Citronsauce
Cremet, mild og syrlig – sådan skal oplevelsen af en citronsauce være. Og med Løgismose økologisk...
Kartoffelporresuppe
Fyld kurven med danske kartofler og porrer og smut i Netto efter Løgismoses økologiske mornaysauc...
Svampesauce
Kaspers nemmeste (og måske bedste) champignonsauce – nærmere introduktion behøves ikke.
Gorgonzolasauce
I stedet for den italienske gorgonzola tilsætter Kasper Løgismose bornholmsk blå ost, men vælg ak...