Feta og grønt en cocotte

OPSKRIFT TIL 6 PERSONER

Denne lune fetasalat med grillet grønt skal du prøve en sommerlig hverdagsaften! Retten passer sig selv, mens den hurtigt tilberedes på grillen, og resultatet er et skønt sammensurium af smage og masser af umami. Nyd med det bedste brød du kan opstøve og saftspændt Spätburgunder i glasset.

Gastronomisk udvikler & kok Magnus Sonne | 1. juli 2022 | Nr. 4 2022

INGREDIENSER

• 100 g Løgismose salattern

• 100 g Løgismose pesto arancione

• 6 soltørrede tomater

• 15 oliven

• 2 spsk. olivenolie

• ½ citron, skal herfra

• Frisk rosmarin

• 4 skiver daggammelt brød

• 2 hjertesalat, halveret

• 4 nye gulerødder, flækket på langs

• 4 nye løg, halveret

• Eller alle mulige andre grøntsager

Lun fetasalat med grillet grønt

SÅDAN GØR DU

1. Tænd ovnen på 190 °C

2. Fordel salattern, pesto arancione, soltørrede tomater, oliven, olivenolie, citronskal og frisk rosmarin i et ovnfast fad og tilbered i ovnen i 12-15 minutter. Tilsæt 2 spsk. vand midtvejs.

3. Vend imens brød, hjertesalat og de øvrige grøntsager i olie og grill det.

4. Vend de grillede grøntsager i den lune fetasalat. Servér straks

TIP: Løgismose salattern smager dejligt efter en tur i ovnen. Prøv at bage dem med rødbeder i ovnen eller brug dem i madtærter.