1/7/2022
|
Magasin 4 2022
Fetasalat med grillet grønt
Denne lune fetasalat med grillet grønt skal du prøve en sommerlig hverdagsaften! Retten passer sig selv, mens den hurtigt tilberedes på grillen, og resultatet er et skønt sammensurium af smage og masser af umami. Nyd med det bedste brød du kan opstøve og saftspændt Spätburgunder i glasset.
Ingredienser
- 100 g Løgismose salatost
- 100 g Løgismose pesto arancione
- 6 Løgismose soltørrede tomater
- 15 Løgismose økologiske Kalamata-oliven
- 2 spsk Løgismose olivenolie
- ½ citron skal herfra
- Frisk rosmarin
- 4 skiver daggammelt brød
- 2 hjertesalat
- 4 nye gulerødder
- 4 nye løg
- Eller alle mulige andre grøntsager
Sådan gør du
Step 1
Tænd ovnen på 190 °C. Halvér hjertesalat og nye løg og skyl og flæk gulerødderne.
Step 2
Fordel salattern, pesto arancione, soltørrede tomater, oliven, olivenolie, citronskal og frisk rosmarin i et ovnfast fad og tilbered i ovnen i 12-15 minutter. Tilsæt 2 spsk. vand midtvejs.
Step 3
Vend imens brød, hjertesalat og de øvrige grøntsager i olie og grill det.
Step 4
Vend de grillede grøntsager i den lune fetasalat. Servér straks.
Tip
Løgismose salattern smager dejligt efter en tur i ovnen. Prøv at bage dem med rødbeder i ovnen eller brug dem i madtærter.
Andre forslag
Radicchio ripieno
At fylde grøntsager – verdure ripiene – er en klassisk italiensk tilberedningsmetode, og i denne ...
Sprøde svær, søde kastanjer og surkål
Efteråret i det sydlige Tyskland kalder på kraftfulde smage og tid til fordybelse om bordet.
...Strudel med græskar og salattern
Kürbisstrudel er en klassisk østrigsk efterårsvariant af salatost, en cremet ost, der smelter let...
Gratin Dauphinois og koteletter af dyreryg
Gratin Dauphinois – luksusudgaven af flødekartofler – fra det sydøstlige Frankrig får dybde af ef...
Klassisk paella
En sommerlig paella, som bygger på klassiske spanske tilberedningsmetoder, men som tilføjes et no...
Sommerlig madtærte
Enkel og vegetarisk tærte med sprød butterdej og blød æggemasse. Brug solmodne tomater fra drivhu...
Saltimbocca på kylling og Ajo Blanco
Nyfortolkning af klassisk saltimbocca med Løgismose kylling, salvie og lufttørret skinke – rullet...
Kold majssuppe
En frisk, kold og raffineret majssuppe klar på kun få minutter, med en sødlig smag af majs samt f...