Lammekrone med spæde glaserede grøntsager
Lammekrone er et regulært festmåltid og vil med garanti bidrage til den gode stemning omkring middagsbordet. Du vælger selv om lammet tilberedes i ovnen eller på grillen. Hvis du ikke har tålmodigheden til selv at pudse lammekammen af, rense ribbenene og binde kronen op, er det et job, din slagter kan gøre i et snuptag.
Ingredienser
- Lammekrone
- 1 stk lammekrone bundet op af to afpudsede kamme a ca. 1 kg
- 2 spsk olivenolie
- 4 kviste finthakket timian
- 4 kviste finthakket rosmarin
- Salt og friskkværnet peber
- Glaserede grøntsager
- 8 stk rødløg med top
- 8 stk gulerødder
- 8 stk pastinakker
- 8 stk violette artiskokker
- 8 stk rødbeder
- 1 stk finthakket skalotteløg
- 2 spsk Løgismose smør
- ½ dl balsamicoeddike
- 4 kviste finthakket timian
- Salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
Lammekrone
Step 1. Pensl lammekronen med olivenolie og krydr med timian, rosmarin, salt og peber. Sæt lammekronen på grillen eller i en forvarmet ovn ved ca. 180 grader og steg den, til kernetemperaturen er ca. 52 grader. Lad kronen hvile i 10 minutter inden servering.
Glaserede grøntsager
Step 1. Gør grøntsagerne i stand. Hvis de er små og fine tilberedes de hele, ellers skæres de i rustikke stykker. Grill grøntsagerne, til de er gyldne og møre. Beregn ca. 10 minutter. Kom imens skalotteløg, smør og balsamico i en gryde og kog det godt sammen ved middel varme. Læg grøntsagerne i en bradepande eller dyb skål og hæld grydens indhold over. Tilsæt hakket timian, krydr med salt og peber og vend det hele godt sammen.
Step 2. Sæt lammekronen i en præsentabel pande eller på et skærebræt og fyld den med garnituren. Trancher lammekronen ved bordet.
Tip
Hvis du synes, retten mangler en sauce, kan du servere en skysauce eller en god vinaigrette til.
Andre forslag
Tagliata af frilandscanette med rødbeder og syltede figner
Der er noget særlig delikat over canettens brystkød...
Andelår af frilandscanette med puré af pastinak og portvinsauce
Saftige andelår af frilandscanetten stegt i julede krydderier og serveret med smørmøre skiver af ...
Flødekartofler
Kaspers opskrift på flødekartofler er egentlig en kartoffelgratin. I stedet for fløde bruger han ...
Lakselasagne
Lakselasagne er en nem måde at servere fisk til aftensmad.
Hemmeligheden til den bedste o...
Citronsauce
Cremet, mild og syrlig – sådan skal oplevelsen af en citronsauce være. Og med Løgismose økologisk...
Kartoffelporresuppe
Fyld kurven med danske kartofler og porrer og smut i Netto efter Løgismoses økologiske mornaysauc...
Svampesauce
Kaspers nemmeste (og måske bedste) champignonsauce – nærmere introduktion behøves ikke.
Gorgonzolasauce
I stedet for den italienske gorgonzola tilsætter Kasper Løgismose bornholmsk blå ost, men vælg ak...