Lammekølle i saltdej
Denne saltdej kan du bruge til mange formål. prøv også at bage hel fisk og fjerkræ ind i saltdej. Dejen kan krydres med lige præcis de urter, som du holder mest af, og som passer til den ret, du vil lave.
Ingredienser
- Lammekølle
- 1 stk lammekølle
- 1 spsk vindruekerneolie
- Saltdej
- 600 g groft salt
- 3 dl vand
- 350 g pasteuriseret æggehvide
- 850 g Løgismose hvedemel
- 4 kviste hakket rosmarin
- 4 kviste hakket timian
- 4 fed hvidløg
- 1 stk citron skal herfra
- 2 stk sammenpiskede æg til pensling
Sådan gør du
Lammekølle
Step 1. Brun køllen godt på en pande i olie og læg den til side.
Saltdej
Step 1. Rør alle ingredienserne sammen til saltdejen og lad den hvile i ca. 15 minutter.
Step 2. Del dejen i to stykker og rul hvert stykke ud. Læg det ene stykke af dejen i en bradepande med bagepapir i bunden, læg køllen ovenpå og afslut med det øverste lag saltdej. Pensl kanterne og det øverste lag saltdej med sammenpisket æg og tryk dem godt sammen.
Step 3. Bag lammekøllen i en forvarmet ovn ved 180 grader, til den har en kernetemperatur på 50 grader. Lad den derefter hvile i mindst 15 minutter.
Step 4. Det vil helt sikkert imponere familie og gæster, hvis du tager køllen med ind til bordet. Brug en stor kniv til at åbne saltdejen med og lad duften brede sig. Læg herefter køllen over på et skærebræt og skær den ud ved bordet.
Andre forslag
Radicchio ripieno
At fylde grøntsager – verdure ripiene – er en klassisk italiensk tilberedningsmetode, og i denne ...
Sprøde svær, søde kastanjer og surkål
Efteråret i det sydlige Tyskland kalder på kraftfulde smage og tid til fordybelse om bordet.
...Strudel med græskar og salattern
Kürbisstrudel er en klassisk østrigsk efterårsvariant af salatost, en cremet ost, der smelter let...
Gratin Dauphinois og koteletter af dyreryg
Gratin Dauphinois – luksusudgaven af flødekartofler – fra det sydøstlige Frankrig får dybde af ef...
Klassisk paella
En sommerlig paella, som bygger på klassiske spanske tilberedningsmetoder, men som tilføjes et no...
Sommerlig madtærte
Enkel og vegetarisk tærte med sprød butterdej og blød æggemasse. Brug solmodne tomater fra drivhu...
Saltimbocca på kylling og Ajo Blanco
Nyfortolkning af klassisk saltimbocca med Løgismose kylling, salvie og lufttørret skinke – rullet...
Kold majssuppe
En frisk, kold og raffineret majssuppe klar på kun få minutter, med en sødlig smag af majs samt f...