31/1/2021
|
Magasin 1 2021
Hvidvinsdampet søtunge med fennikel
Den hvidvinsdampede, NaturSkånsommærkede søtunge er perfekt som forret, når gæsterne melder deres ankomst. Denne ret kombinerer den milde dampede søtunge med sprød fennikel, der ligeledes er dampet i hvidvin, samt en kogt løg-fennikel kompot.
Ingredienser
- 2 stk flåede søtunger af 600-700 g. (skåret i fileter)
- 2 stk fennikel ens i størrelsen
- 2 stk små løg
- 1 fed hvidløg
- 2 dl hvidvin
- Olivenolie
- Citronsaft
- 1 bundt frisk kørvel
- 150 g Løgismose smør i små tern
Sådan gør du
Step 1.
Fjern top og bund af fennikel-knoldene og pil derefter det yderste lag af. Del dem i lag og skær dem i trekanter, gem hjerterne. Skær ligeledes top og bund af løgene og del dem i lag og skær i trekanter. Kom løg og fennikel i en lille gryde, dæk dem til med hvidvin og tilsæt hvidløg. Kog dem møre i hvidvinen under låg i 12-15 minutter.
Step 2.
Høvl fennikel-hjertet helt tyndt ved hjælp af et mandolinjern og læg de tynde skiver i iskoldt vand. Tag løg og fennikel op af hvidvinen og hold dem varme. Pisk smørret i løg/fennikel-fonden, ved hjælp af en stavblender og smag til med salt og peber.
Step 3.
Marinér søtungen i lidt olivenolie, salt og peber, og damp den nænsomt i lidt hvidvin i 3-5 minutter. Dræn imens fennikel-skiverne og pluk kørvel i buketter.
Step 4.
Fordel løg og fennikel-trekanter på fire varme tallerkner, hæld saucen over og anret søtungen ovenpå sammen med fennikel-skiver og kørvelbuketter.
Andre forslag
Hummerbisque med stegt hummer og urteolie
Vores kokke i Løgismose Køkken på Fyn har tilberedt ...
Hummerbisque med hvid fisk og purløg
En bisque er en klassisk fransk suppe tilberedt på...
Hummerbisque med rejer, fløde og fennikel crudité
En klassiker uden sammenligning.
Hummerbisque med fraiche, brødcroutoner og dild
En (næsten) hjemmelavet hummerbisque tilberedt på ...
Østers au naturel
For den mest autentiske østersoplevelse: servér øs...
Østers med “Gin & Tonic” granité
Vores Kok kasper har forvandlet
Gratineret østers med estragoncreme og tomatconcassé
Frisk havsmag, gylden gratin, cremet estragon og f...