1/7/2019
|
Magasin 6 2019
Havtaske med solmodne tomater
Havtasken har ikke just været heldig med sit udseende, men nu er det engang heller ikke det ydre, men derimod det indre, der tæller.
Havtasken er med sit faste kød rigtig god til stegning i rigeligt smør, på grillen eller i supper, mens dens hoved og ben giver en dejlig fiskefond, som kan bruges til bouillabaisse eller skaldyrsrisotto.
I denne ret får havtasken modspil af solmodne tomater og salte kapers.
Ingredienser
- 4 stk havtaskehaler af ca. 180 g.
- 500 g af de bedste tomater du kan finde
- 80 g sorte oliven uden sten
- 50 g kapers
- 50 g skalotteløg
- 2 fed hvidløg knust
- 1 dl Løgismose olivenolie
- 100 g Løgismose smør
- 250 g babyspinat skyllet
- 1 bundt basilikum
Sådan gør du
Step 1
Snit skalotteløg i små tern, tomater i grove tern og skær de sorte oliven i skiver. Bland det i en skål med kapers og knust hvidløg.
Step 2
Steg fisken i smør (ca. 50 g) og olie (1 spsk) på en pande. Tilsæt løg, hvidløg, tomat, kapers og oliven, når fisken vendes. Tag fisken af panden, når den er færdig, efter ca. 4 minutter på hver side.
Step 3
Lad de resterende ingredienser samt væden blive på panden og lad det reducere lidt ind til en sauce. Montér saucen med 50 g smør. Smag til med salt, peber og hakket basilikum.
Servering
Vend spinat rundt i saucen på panden til den er lige ved at falde sammen og læg en god skefuld på hver tallerken. Anret fisken ovenpå spinaten med saucen og giv den en smule olivenolie inden servering.
Andre forslag
Radicchio ripieno
At fylde grøntsager – verdure ripiene – er en klassisk italiensk tilberedningsmetode, og i denne ...
Sprøde svær, søde kastanjer og surkål
Efteråret i det sydlige Tyskland kalder på kraftfulde smage og tid til fordybelse om bordet.
...Strudel med græskar og salattern
Kürbisstrudel er en klassisk østrigsk efterårsvariant af salatost, en cremet ost, der smelter let...
Gratin Dauphinois og koteletter af dyreryg
Gratin Dauphinois – luksusudgaven af flødekartofler – fra det sydøstlige Frankrig får dybde af ef...
Klassisk paella
En sommerlig paella, som bygger på klassiske spanske tilberedningsmetoder, men som tilføjes et no...
Sommerlig madtærte
Enkel og vegetarisk tærte med sprød butterdej og blød æggemasse. Brug solmodne tomater fra drivhu...
Saltimbocca på kylling og Ajo Blanco
Nyfortolkning af klassisk saltimbocca med Løgismose kylling, salvie og lufttørret skinke – rullet...
Kold majssuppe
En frisk, kold og raffineret majssuppe klar på kun få minutter, med en sødlig smag af majs samt f...