31/8/2021
|
Magasin 7 2021
Grillspyd med kalvehjerte og kejserhatte
Tag på yakitori-bar i Japan: Forestil dig store kolde fadøl i tunge krus med perlende kondens, røg fra både køkken og tobak, højt humør og en kok, der står med sine bare næver og griller alt godt fra dyret og mere til. I Japan har de en flot tradition for at grille indmad. Vi gør dem kunsten efter med kalvehjerte i skiver, marineret i miso-glace. Har du en yakitori-grill, er du heldig, har du ikke, så går det også nok.
Ingredienser
- 300 g kalve- eller oksehjerte , ca. 15 g pr. spyd
- Kejserhatte eller portobellosvampe, ½ pr. spyd
- 1 bundt friske koriander
- 50 g ristede, saltede peanuts
- Miso-glace
- 3 spsk mørk miso
- 2 spsk soja
- 2 spsk østerssauce
- 2 spsk yuzu eller citronsaft
- 2 spsk sesamolie
- 1 fed hvidløg , fintrevet
- 2 tsk chiliflager
- Olivenolie
Sådan gør du
Step 1
Blend alle ingredienser til miso-glace med en stavblender. Konsistensen kan justeres med vand eller olie.
Step 2
Skær kalve- eller oksehjerte fri for sener, blodkar og fedt og skær det reelle kød ud i 1 cm tykke skiver. Du kan spørge din slagter om han vil fritage dig for rensearbejdet.
Step 3
Rens kejserhatte og skær dem ligeledes i 1 cm tykke skiver.
Step 4
Pensl kød og svampe med miso-glace.
Step 5
Hak koriander og peanuts.
Step 6
Sæt skiftevis kød og svampe på grillspyd. Grill spydene ved høj varme, ca. 3 minutter på hver side, gerne på en yakitori-grill, alternativt på en almindelig grill.
Step 7
Drys spydene med koriander og peanuts og servér straks
Tip
Servér klassisk rød Rhônevin til maden som alternativ til de store fadøl.
Andre forslag
Confit de canard og stegt bittersalat
Vores confiterede andelår fås i Netto og vores butik på Nordre Toldbod i julemånederne og k...
Tagliata af frilandscanette med rødbeder og syltede figner
Der er noget særlig delikat over canettens brystkød...
Andelår af frilandscanette med puré af pastinak og portvinsauce
Saftige andelår af frilandscanetten stegt i julede krydderier og serveret med smørmøre skiver af ...
Flødekartofler
Kaspers opskrift på flødekartofler er egentlig en kartoffelgratin. I stedet for fløde bruger han ...
Lakselasagne
Lakselasagne er en nem måde at servere fisk til aftensmad.
Hemmeligheden til den bedste o...
Citronsauce
Cremet, mild og syrlig – sådan skal oplevelsen af en citronsauce være. Og med Løgismose økologisk...
Kartoffelporresuppe
Fyld kurven med danske kartofler og porrer og smut i Netto efter Løgismoses økologiske mornaysauc...
Svampesauce
Kaspers nemmeste (og måske bedste) champignonsauce – nærmere introduktion behøves ikke.