31/8/2021
|
Magasin 7 2021
Grillspyd med kalvehjerte og kejserhatte
Tag på yakitori-bar i Japan: Forestil dig store kolde fadøl i tunge krus med perlende kondens, røg fra både køkken og tobak, højt humør og en kok, der står med sine bare næver og griller alt godt fra dyret og mere til. I Japan har de en flot tradition for at grille indmad. Vi gør dem kunsten efter med kalvehjerte i skiver, marineret i miso-glace. Har du en yakitori-grill, er du heldig, har du ikke, så går det også nok.
Ingredienser
- 300 g kalve- eller oksehjerte , ca. 15 g pr. spyd
- Kejserhatte eller portobellosvampe, ½ pr. spyd
- 1 bundt friske koriander
- 50 g ristede, saltede peanuts
- Miso-glace
- 3 spsk mørk miso
- 2 spsk soja
- 2 spsk østerssauce
- 2 spsk yuzu eller citronsaft
- 2 spsk sesamolie
- 1 fed hvidløg , fintrevet
- 2 tsk chiliflager
- Olivenolie
Sådan gør du
Step 1
Blend alle ingredienser til miso-glace med en stavblender. Konsistensen kan justeres med vand eller olie.
Step 2
Skær kalve- eller oksehjerte fri for sener, blodkar og fedt og skær det reelle kød ud i 1 cm tykke skiver. Du kan spørge din slagter om han vil fritage dig for rensearbejdet.
Step 3
Rens kejserhatte og skær dem ligeledes i 1 cm tykke skiver.
Step 4
Pensl kød og svampe med miso-glace.
Step 5
Hak koriander og peanuts.
Step 6
Sæt skiftevis kød og svampe på grillspyd. Grill spydene ved høj varme, ca. 3 minutter på hver side, gerne på en yakitori-grill, alternativt på en almindelig grill.
Step 7
Drys spydene med koriander og peanuts og servér straks
Tip
Servér klassisk rød Rhônevin til maden som alternativ til de store fadøl.
Andre forslag
Radicchio ripieno
At fylde grøntsager – verdure ripiene – er en klassisk italiensk tilberedningsmetode, og i denne ...
Sprøde svær, søde kastanjer og surkål
Efteråret i det sydlige Tyskland kalder på kraftfulde smage og tid til fordybelse om bordet.
...Strudel med græskar og salattern
Kürbisstrudel er en klassisk østrigsk efterårsvariant af salatost, en cremet ost, der smelter let...
Gratin Dauphinois og koteletter af dyreryg
Gratin Dauphinois – luksusudgaven af flødekartofler – fra det sydøstlige Frankrig får dybde af ef...
Klassisk paella
En sommerlig paella, som bygger på klassiske spanske tilberedningsmetoder, men som tilføjes et no...
Sommerlig madtærte
Enkel og vegetarisk tærte med sprød butterdej og blød æggemasse. Brug solmodne tomater fra drivhu...
Saltimbocca på kylling og Ajo Blanco
Nyfortolkning af klassisk saltimbocca med Løgismose kylling, salvie og lufttørret skinke – rullet...
Kold majssuppe
En frisk, kold og raffineret majssuppe klar på kun få minutter, med en sødlig smag af majs samt f...