1/6/2019
|
Magasin 5 2019
Grillet fisk med hjertesalat, sommerkål og salsa verde
Ingen sommer uden frisk fisk på grillen. Du kan bruge stort set alle slags fisk, men vælg gerne fisk i en størrelse, så hver kan få en hel fisk for sig selv. Vores kokke serverer den grillede fisk med grillet sommerkål og hjertesalat samt en frisk og aromatisk salsa verde med et væld af friske krydderurter.
Ingredienser
- 4 fisk renset for skæl og indmad (eksempelvis havbars, hornfisk, knurhane, makrel eller rød mulle)
- 4 stk hjertesalat (skyllet og delt i halve gennem stokken)
- 1 stk sommerkål eller spidskål (skyllet og delt i kvarte gennem stokken)
- 4 citroner
- 4 kviste rosmarin
- 50 g revet parmesan
- 1 lille bundt bredbladet persille
- 1 lille bundt persille
- 1 lille bundt kørvel
- 1 lille bundt dild
- 1 lille bundt purløg
- 3 dl olivenolie
- Salt og peber
Sådan gør du
Fisken
Step 1. Skær den ene citron i skiver og læg skiverne i bugen på fiskene sammen med 1 kvist rosmarin. Krydr fiskene med salt og peber og smør dem med olivenolie.
Kål og salat
Step 1. Tilsæt salt, peber samt revet citronskal fra 1 citron til 1 dl olivenolie. Pensl salat og kål med olien lige inden de skal grilles
Salsa verde
Step 1. Blend krydderurterne groft med 1,5 dl olivenolie, saften fra den revne citron samt lidt salt og peber. Gem salsa verden til at dressere den grillede salat med.
Grillning
Step 1. Grill fiskene ved middelhøj varme ca. 5 minutter på hver side. Vend først fiskene når de har sluppet grillristen.
Step 2. Halvér 2 citroner og eventuelle kerner fjernes. Grill citronerne til de er helt sorte og bløde (kun på skærefladen).
Step 3. Grill kålen i ca. 3 minutter på begge sider. Grill hjertesalaten i 2 minutter på den flade side.
Step 4. Salat og kål anrettes med salsa verde og revet parmesan ud over. Servér fisken med salat og en grillet citron.
Andre forslag
Flødekartofler
Kaspers opskrift på flødekartofler er egentlig en kartoffelgratin. I stedet for fløde bruger han ...
Lakselasagne
Lakselasagne er en nem måde at servere fisk til aftensmad.
Hemmeligheden til den bedste o...
Radicchio ripieno
At fylde grøntsager – verdure ripiene – er en klassisk italiensk tilberedningsmetode, og i denne ...
Sprøde svær, søde kastanjer og surkål
Efteråret i det sydlige Tyskland kalder på kraftfulde smage og tid til fordybelse om bordet.
...Strudel med græskar og salattern
Kürbisstrudel er en klassisk østrigsk efterårsvariant af salatost, en cremet ost, der smelter let...
Gratin Dauphinois og koteletter af dyreryg
Gratin Dauphinois – luksusudgaven af flødekartofler – fra det sydøstlige Frankrig får dybde af ef...
Klassisk paella
En sommerlig paella, som bygger på klassiske spanske tilberedningsmetoder, men som tilføjes et no...
Sommerlig madtærte
Enkel og vegetarisk tærte med sprød butterdej og blød æggemasse. Brug solmodne tomater fra drivhu...