30/4/2019
|
Magasin 4 2019
Grambogård svinekotelet med sweet potato fries
En god kotelet er klassisk dansk hverdagsmad. Vi ynder at spise den i fad med tomat og fløde, men vælger du en kotelet i ekstra god kvalitet, bør kødet bare steges og nydes med enkelt tilbehør. Vi har valgt en kotelet af gris fra fynske Grambogård. Kødet er krogmodnet, og får derfor en særlig fyldig smag.
Ingredienser
- Koteletter
- 4 stk Grambogård-koteletter
- 150 g smør
- ½ bundt salvie
- 4 fed hvidløg
- Sweet potato fries
- 500 g søde kartofler
- 1 spsk majsstivelse
- 1½ liter fritureolie
- 2 stængler rosmarin , finthakket
- Salt og peber
Sådan gør du
Koteletter
Step 1. Dup koteletterne tørre med lidt køkkenrulle og krydr dem godt med salt og peber.
Step 2. Varm smørret op i panden, tilsæt salvie og hvidløg og lad det bruse af.
Step 3. Læg koteletten på panden og brun dem af i ca. 1 minut på hver side.
Step 4. Tilt derefter panden og overøs koteletterne med det varme smør fra panden. Vend koteletterne undervejs. De skal have ca. 3 minutter på hver side, til de er netop gennemstegte.
Step 5. Lad koteletterne hvile i lige så lang tid, som de har stegt.
Sweet potato fries
Step 1. Varm olien op til 175 °C.
Step 2. Skræl de søde kartofler og skær dem ud i pommes frites-facon. Det er vigtigt at kartoflerne er nogenlunde samme størrelse, så de bliver tilberedt ens.
Step 3. Vend de søde kartofler med salt, majsstivelse, rosmarin og olie. Massér majsstivelsen godt rundt, så der ikke er hvide pletter tilbage.
Step 4. Fritér kartoflerne i den varme olie til de er gyldne og sprøde. Det tager ca. 5-6 minutter.
Step 5. Servér koteletterne med sweet potato fries og evt. en god salat.
Andre forslag
Flødekartofler
Kaspers opskrift på flødekartofler er egentlig en kartoffelgratin. I stedet for fløde bruger han ...
Lakselasagne
Lakselasagne er en nem måde at servere fisk til aftensmad.
Hemmeligheden til den bedste o...
Radicchio ripieno
At fylde grøntsager – verdure ripiene – er en klassisk italiensk tilberedningsmetode, og i denne ...
Sprøde svær, søde kastanjer og surkål
Efteråret i det sydlige Tyskland kalder på kraftfulde smage og tid til fordybelse om bordet.
...Strudel med græskar og salattern
Kürbisstrudel er en klassisk østrigsk efterårsvariant af salatost, en cremet ost, der smelter let...
Gratin Dauphinois og koteletter af dyreryg
Gratin Dauphinois – luksusudgaven af flødekartofler – fra det sydøstlige Frankrig får dybde af ef...
Klassisk paella
En sommerlig paella, som bygger på klassiske spanske tilberedningsmetoder, men som tilføjes et no...
Sommerlig madtærte
Enkel og vegetarisk tærte med sprød butterdej og blød æggemasse. Brug solmodne tomater fra drivhu...