Fetamousse med stenbiderrogn
og grillet agurk.
Ingredienser
- Fetamousse
- 4 blade husblas
- 2 dl hønsefond
- 2 kviste finthakkede rosmarin blade
- 200 g feta
- 2 dl Løgismose piskefløde , letpisket
- Stenbiderrogn
- 250 g renset stenbiderrogn
- 2 spsk ekstra jomfruolivenolie
- ½ stk citron saft og skal herfra
- Agurk
- 2 stk drueagurker
- 1 spsk ekstra jomfruolivenolie
- Salt og friskkværnet peber
- Pynt
- 1 håndfuld karse
Sådan gør du
Fetamousse
Step 1. Læg husblas i blød i koldt vand. Varm hønsefond og rosmarin op til kogepunktet. Kom fetaen i en blender og tilsæt stille og roligt den varme hønsefond. Kør moussen helt glat og tilsæt den udblødte husblas.
Step 2. Vend herefter moussen sammen med den letpiskede fløde og hæld den i et fad eller en beholder dækket med husholdningsfilm. Sæt moussen på køl, til den er helt kold og fast. Vend moussen ud på et bræt og skær den i mundrette tern, inden servering.
Stenbiderrogn
Step 1. Mariner stenbiderrognen i olie og smag til med salt, peber og citronskal og -saft. Gør dette lige inden servering, da rognen bliver hvid af syren fra citronen.
Grillet agurk
Step 1. Del agurkerne på langs, mariner dem i olie, salt og peber og grill dem herefter på en brandvarm grill eller grillpande. Krydr med salt og peber. Læg stenbiderrogn og fetamoussen på en tallerken og læg de lune grillede agurker ved siden af. Dryp lidt jomfruolivenolie ud over og drys med karse.
Andre forslag
Tagliata af frilandscanette med rødbeder og syltede figner
Der er noget særlig delikat over canettens brystkød...
Kartoffelporresuppe
Fyld kurven med danske kartofler og porrer og smut i Netto efter Løgismoses økologiske mornaysauc...
Eggs Florentine
Denne klassiker serveres traditionelt med hollandaise. I Kaspers opskrift er saucen skiftet ud me...
Sommerlig madtærte
Enkel og vegetarisk tærte med sprød butterdej og blød æggemasse. Brug solmodne tomater fra drivhu...
Kold majssuppe
En frisk, kold og raffineret majssuppe klar på kun få minutter, med en sødlig smag af majs samt f...
Tomatsalat med grillede nektariner og sardiner
En smuk sommersalat, der altid hitter – til både aperitiffen og grillmaden.
Klassisk rejemad med grillet citron-mayo
En delikat lille forret eller god frokost.
Rejemadden er både visuelt stimulerende med sin...
Avocadocarpaccio
Vegetarisk carpaccio og skønt tilbehør til grillet k...
