Fermenteret julekål
Med æbler og løg
Ingredienser
- 1 stk rødkålshoved
- 4 stk æbler
- 2 stk rødløg
- 3 stk kanelstænger
- 10 hele nelliker
- Havsalt
Sådan gør du
Step 1.
Snit kål og løg fint i tynde strimler med en kniv eller på en foodprocessor.
Step 2.
Riv æblerne groft på et rivejern.
Step 3.
Bland kål, æbler og løg sammen i en stor skål og tilsæt 8 gram salt pr 500 gram snittede grøntsager. Bland det godt rundt og lad det stå 5-10 minutter.
Step 4.
Ælt det herefter godt igennem, så der begynder at løbe væde fra.
Step 5.
Tilsæt til sidst kanelstænger og nelliker.
Step 6.
Pak massen i et eller flere sylteglas med patentlåg og lad ca 2-3 cm være luft i toppen, da kålen udvider sig. Pres kålen godt sammen i glasset. Lad den stå ved stuetemperatur de næste 2-3 uger og gerne i et fad, da der godt kan løbe lidt væske ud af glasset undervejs.
Step 7.
Man kan eventuelt løbende lette på trykket i glasset ved at åbne låget et par sekunder.
Tip
Kålen kan serveres afkølet, ved stuetemperatur eller opvarmes efter behag.
Andre forslag
Radicchio ripieno
At fylde grøntsager – verdure ripiene – er en klassisk italiensk tilberedningsmetode, og i denne ...
Sprøde svær, søde kastanjer og surkål
Efteråret i det sydlige Tyskland kalder på kraftfulde smage og tid til fordybelse om bordet.
...Strudel med græskar og salattern
Kürbisstrudel er en klassisk østrigsk efterårsvariant af salatost, en cremet ost, der smelter let...
Gratin Dauphinois og koteletter af dyreryg
Gratin Dauphinois – luksusudgaven af flødekartofler – fra det sydøstlige Frankrig får dybde af ef...
Klassisk paella
En sommerlig paella, som bygger på klassiske spanske tilberedningsmetoder, men som tilføjes et no...
Sommerlig madtærte
Enkel og vegetarisk tærte med sprød butterdej og blød æggemasse. Brug solmodne tomater fra drivhu...
Saltimbocca på kylling og Ajo Blanco
Nyfortolkning af klassisk saltimbocca med Løgismose kylling, salvie og lufttørret skinke – rullet...
Kold majssuppe
En frisk, kold og raffineret majssuppe klar på kun få minutter, med en sødlig smag af majs samt f...