31/8/2021
|
Magasin 8 2021
Daube af dådyrkølle
Daube er en klassisk provençalsk ret, hvor kødet, i dette tilfælde dyrekølle fra råvildt, får lov at hygge sig længe i en daubière, en braiseringspande, sammen med grøntsager, hvidløg, vin og masser af herbes de Provence. Start derfor dagen før du planlægger at servere retten.
Ingredienser
- 1 kg dådyrskølle skåret i stykker på 5*5 cm
- 150 g tørsaltet bacon
- 4 stk skalotteløg
- 4 stk gulerødder
- ¼ knoldselleri
- 4 fed hvidløg
- urter (timian, rosmarin, salvie etc.)
- 8 stk enebær
- ½ l kraftig rødvin
- ½ l kraftig kalve/okse fond
- 100 g Løgismose smør
- Salt og peber
Sådan gør du
Dagen før
Step 1. Skær kød, bacon, grøntsager i mundrette stykker og marinér med rødvin i et ildfast fad i min. 12 timer.
På dagen
Step 1. Tag kød og bacon op af marinaden og dup tør på køkkenrulle. Brun herefter det hele godt af på en pande.
Step 2. Kog rødvinen op i en gryde sammen med grøntsager og urter og reducér til det halve. Tilsæt herefter fond og kom det hele tilbage i fadet sammen med kød og bacon.
Step 3. Dæk retten til med folie og braisér det hele i en forvarmet ovn på 180° C i ca. 1,5 time til kødet er mørt.
Step 4. Si saucen fra retten og reducér til passende konsistens og smag. Montér saucen med et par skefulde smør og saml til sidst kød, grøntsager og sauce i et flot serveringsfad. Spis som det er med groft brød eller servér en rustik rodfrugtmos som tilbehør.
Andre forslag
Radicchio ripieno
At fylde grøntsager – verdure ripiene – er en klassisk italiensk tilberedningsmetode, og i denne ...
Sprøde svær, søde kastanjer og surkål
Efteråret i det sydlige Tyskland kalder på kraftfulde smage og tid til fordybelse om bordet.
...Strudel med græskar og salattern
Kürbisstrudel er en klassisk østrigsk efterårsvariant af salatost, en cremet ost, der smelter let...
Gratin Dauphinois og koteletter af dyreryg
Gratin Dauphinois – luksusudgaven af flødekartofler – fra det sydøstlige Frankrig får dybde af ef...
Klassisk paella
En sommerlig paella, som bygger på klassiske spanske tilberedningsmetoder, men som tilføjes et no...
Sommerlig madtærte
Enkel og vegetarisk tærte med sprød butterdej og blød æggemasse. Brug solmodne tomater fra drivhu...
Saltimbocca på kylling og Ajo Blanco
Nyfortolkning af klassisk saltimbocca med Løgismose kylling, salvie og lufttørret skinke – rullet...
Kold majssuppe
En frisk, kold og raffineret majssuppe klar på kun få minutter, med en sødlig smag af majs samt f...