1/3/2021
|
Magasin 2 2021
Dampede kammuslinger med vietnamesiske nuancer
Kammuslinger er velsagtens en klassiker i køkkenet, særligt i forretsserveringer hvor de kødfulde muslinger frister med et behageligt bid og en frisk, mild havsmag.
I denne ret får de friske kammuslinger selskab af vietnamesiske smage – der er smæk på krydderierne og sammen med en kølig Riesling har du en let servering, som meget muligt kunne gå hen og blive en klassiker i dit repertoire.
Ingredienser
- 12 stk friske kammuslinger
- 100 g Løgismose smør
- 1 lille stykke ingefær
- ½ stængel citrongræs
- 2 stk forårsløg
- 2 tsk ristet sesamolie
- 1 stk frisk rød chili
- 1 bundt frisk koriander
- 1 bundt frisk mynte
- 2 fed hvidløg
- 1 stk lime saft og skal herfra
- 2 spsk fiskesauce
- OBS: denne opskrift kræver en bambussteamer
Sådan gør du
Step 1
Smelt smør i en gryde til det bruser godt op og dufter nødde-agtigt. Slukker for varmen og si vallen fra – du skal kun bruge den klare smør – når vallen søger mod bunden.
Step 2
Åbn kammuslingerne og tag forsigtigt selve kammuslingen ud. Rens skallerne godt.
Step 3
Lav en dressing af brunet smør, finthakket ingefær, finthakket citrongræs, tynde skiver af forårsløg, ristet sesamolie, finthakket chili, finthakket koriander, finthakket hvidløg, skal og saft fra lime samt fiskesauce. Lun dressingen i en gryde inden servering.
Step 4
Damp kammuslinger i bambussteameren til de lige akkurat er gennemvarme (ca. 3 min).
Step 5
Placér kammuslingerne i den dybe muslingeskal, som bruges som tallerken til servering.
Step 6
Hæld den lune dressinger over muslingerne inden servering og pynt med friske urter.
Andre forslag
Tagliata af frilandscanette med rødbeder og syltede figner
Der er noget særlig delikat over canettens brystkød...
Klassisk rejemad med grillet citron-mayo
En delikat lille forret eller god frokost.
Rejemadden er både visuelt stimulerende med sin...
Avocadocarpaccio
Vegetarisk carpaccio og skønt tilbehør til grillet k...
Bruschetta
Italiensk appetizer eller frisk og mættende tilbehø...
Oeufs Mimosa
Påsketid er æggets højtid. Vi puster, skjuler, triller og maler på æg, og hvorfor ikke også lege ...
Mulle med ratatouille og basilikum
Rødmullen hører normalt til omkring Middelhavet, m...
Løgconsommé med karamelliserede & syltede løg
Den klassiske franske løgsuppe har sin oprindelse i Lyon. For at markere at rejsen for det danske...
Svampe à la creme med spejlæg
Det er svært at komme uden om svampetoast, når de spiselige svampe begynder at titte op af jorden...