30/9/2022
|
Magasin 6 2022
Cremet svampesuppe med stegte kastanjer
Det er en fryd at sanke sin egen mad. Tag en tur i skoven forud for dette efterårsmåltid og gå på jagt efter både kantareller, champignoner, Karl Johan og spisekastanjer.
Ingredienser
- 200 g blandede svampe (champignon, kantareller, Karl Johan etc.)
- 30 g tørrede skovsvampe
- 2 stk skalotteløg
- 2 fed hvidløg
- 25 g Løgismose smør
- 1 dl tør sherry
- 5 dl hønsefond
- 2½ dl Løgismose piskefløde
- 100 g spisekastanjer kan købes i butikken på Nordre Toldbod, når sæsonen tillader det
- Salt og friskkværnet peber
- Citron
Sådan gør du
Step 1
Udblød de tørrede skovsvampe i vand. Skær de friske svampe i mindre stykker, og steg dem i smør i en gryde med tynde skiver skalotteløg og hvidløg. Dryp de tørrede svampe, og tilsæt dem til gryden.
Step 2
Tilsæt sherry til suppen, og lad den koge næsten væk. Tilsæt herefter hønsefond, og lad suppen simre til svampe og løg er møre.
Step 3
Tilsæt 2 dl piskefløde, og lad suppen koge igennem, og blend den herefter grundigt til den er helt fin og cremet. Smag til med salt, peber og citronsaft.
Step 4
Steg svampe og kastanjer på en pande, og anret dem i dybe tallerkener og hæld suppe udover.
Step 5
Pynt evt. med let pisket flødeskum og tynde skiver af rå champignon.
Tip
Du finder forskellige svampe, tørre som friske, og spisekastanjer i butikken på Nordre Toldbod, når sæsonen er til det
Andre forslag
Radicchio ripieno
At fylde grøntsager – verdure ripiene – er en klassisk italiensk tilberedningsmetode, og i denne ...
Sprøde svær, søde kastanjer og surkål
Efteråret i det sydlige Tyskland kalder på kraftfulde smage og tid til fordybelse om bordet.
...Strudel med græskar og salattern
Kürbisstrudel er en klassisk østrigsk efterårsvariant af salatost, en cremet ost, der smelter let...
Gratin Dauphinois og koteletter af dyreryg
Gratin Dauphinois – luksusudgaven af flødekartofler – fra det sydøstlige Frankrig får dybde af ef...
Klassisk paella
En sommerlig paella, som bygger på klassiske spanske tilberedningsmetoder, men som tilføjes et no...
Sommerlig madtærte
Enkel og vegetarisk tærte med sprød butterdej og blød æggemasse. Brug solmodne tomater fra drivhu...
Saltimbocca på kylling og Ajo Blanco
Nyfortolkning af klassisk saltimbocca med Løgismose kylling, salvie og lufttørret skinke – rullet...
Kold majssuppe
En frisk, kold og raffineret majssuppe klar på kun få minutter, med en sødlig smag af majs samt f...