31/3/2021
|
Magasin 3 2021
Butterfly-kylling med grønt
At stege en hel kylling kan være udfordrende, da kyllingens forskellige udskæringer egentligt kalder på forskellige tilberedningstider for at være sikker på vellykkede resultater hele vejen rundt. En måde at imødekomme dette kan være at lave “butterflied chicken”, hvor den hele kylling udskæres til en sommerfugl-lignende position, som sikrer en jævn tilberedning.
Følg Thomas Rodes opskrift, så er du sikret en uimodståelig middag med kylling, der er saftig og tilpas sprød på toppen – uanset om du gå efter lår eller bryst.
Lad Pinot Noir finde vej til glasset med Løgismose Rød No. 1 fra hylden i Netto.
Ingredienser
- 1 stk Løgismose kylling befriet for vingespidser og rygben
- ½ stk citron skallen herfra
- 1 kvist rosmarin
- 1 fed hvidløg
- Løgismose ekstra jomfruolivenolie
- Salt og peber
- 250 g markchampignoner
- 1 aubergine
- 250 g babyspinat
- 4 hele små zittauerløg
Sådan gør du
Step 1
Fjern rygbenet og bred kyllingen helt ud så al skindside vender opad og den er helt flad. Dryp kyllingen med olivenolie, revet citronskal, salt og peber. Snit et fed hvidløg og pres udover tillige med bladene fra rosmarinkvisten.
Step 2
Steg kyllingen med skindsiden nedad ved moderat varme på en grillpande eller en grill når sæsonen er til det. Steg ca. 35-55 minutter, hvorefter kyllingen vendes og får 5-10 minutter på den anden side. Tag derefter kyllingen af varmen og lad den hvile, gerne lunt, mindst 5 minutter.
Step 3
Mens kyllingen steger skærer du aubergine i små trekanter og champignoner i kvarte fra top til rod. Løg pilles og skæres også i kvarte. Skyl spinat. Steg grøntsager i olivenolie ved svag varme.
Step 4
Når kyllingen har hvilet giver du den 5 minutter i ovnen og skærer lår og bryster af skroget og halverer begge dele. Krydr omhyggeligt grøntsagerne med salt, peber og citronsaft. Vend til sidst spinaten i.
Step 5
Servér på et stort fad.
Andre forslag
Radicchio ripieno
At fylde grøntsager – verdure ripiene – er en klassisk italiensk tilberedningsmetode, og i denne ...
Sprøde svær, søde kastanjer og surkål
Efteråret i det sydlige Tyskland kalder på kraftfulde smage og tid til fordybelse om bordet.
...Strudel med græskar og salattern
Kürbisstrudel er en klassisk østrigsk efterårsvariant af salatost, en cremet ost, der smelter let...
Gratin Dauphinois og koteletter af dyreryg
Gratin Dauphinois – luksusudgaven af flødekartofler – fra det sydøstlige Frankrig får dybde af ef...
Klassisk paella
En sommerlig paella, som bygger på klassiske spanske tilberedningsmetoder, men som tilføjes et no...
Sommerlig madtærte
Enkel og vegetarisk tærte med sprød butterdej og blød æggemasse. Brug solmodne tomater fra drivhu...
Saltimbocca på kylling og Ajo Blanco
Nyfortolkning af klassisk saltimbocca med Løgismose kylling, salvie og lufttørret skinke – rullet...
Kold majssuppe
En frisk, kold og raffineret majssuppe klar på kun få minutter, med en sødlig smag af majs samt f...